Лаптоп Dell Inspiron 5721 се предлага на цена 1 449 лева от PCSHOP.BG. Гаранцията на Лаптоп Dell Inspiron 5721 е 36 месеца.

2
Добави коментар
nicco90
nicco90

Лаптоп Dell Inspiron 5721 (5397063373406)
Голям екран, висока производителност и стилен вид.

Серия Inspiron 17R на Dell включва едни от най-новите лаптопи на компанията и Inspiron 5721 е част от нея. Това мобилно устройство ще ви предложи удобна работа на голям дисплей, висока производителност и стилен външен вид. Моделът има огромен дисплей с диагонал 17,3 инча, което се равнява на цели 43,94 см, който се характеризира с ярки и живи изображения с отлични цветове, антиотразяващо покритие, фонова подсветка и висока разделителна способност (TrueLife) — 1920 х 1080 пиксела. Това означава, че ще можете да използвате модела за удобно гледане на видео и снимки. Интересно е, че въпреки големия си екран и размери, лаптопът тежи по-малко от три килограма — 2,73 кг.

Дизайнът на Inspiron 5721 се отличава със заоблени и изчистени елементи, което е характерно за цялата серия Inspiron. Елегантният сребрист корпус е покрит с полиран алуминий и е по-тънък в предната си част (28,34 мм), а отзад височината му достига до 35,6 мм. Клавиатурата е от островен тип, стандартна и пълноразмерна с отделна цифрова клавиатура и защита от разливане на течности. Клавишите са плоски и достатъчно големи, както и разстоянието между тях, което позволява лесно и бързо въвеждане без допускане на грешки от неволно натискане на съседни клавиши (стрелките и функционалните клавиши са значително по-малки обаче). Тъчпадът се намира леко в ляво, под основната клавиатура и заедно с двата бутона, които са под него, има овална форма и е леко вдлъбнат в корпуса. От лявата страна на корпуса са разположени захранващ порт, порт HDMI 1.4a (поддържа 1080p), мрежов порт 10/100 Mbit/s, два порта USB 3.0, един порт USB 2.0, комбиниран аудиопорт за микрофон и слушалки. От тази страна се намират и изходите за топлия въздух. Отдясно има още един порт USB 2.0, оптично устройство (8x DVD+/-RW) и отвор за заключване Kensington. По средата на предната тънка страна на корпуса е разположен слот за карти памет („8-в-1“ четец — SD, SDHC, SDXC, MS, MS Pro, MSXC, MMC, MMC+). Камерата има разделителна способност от един мегапиксел и вграден цифров микрофон. Лаптопът разполага и с два високоговорителя, които произвеждат много добър звук, благодарение на технологията Waves MaxxAudio 4.

За безжичната свързаност на Inspiron 5721 се грижи комбинирана карта Intel Centrino Wireless-N 2230 (802.11 b/g/n + Bluetooth 4.0). Процесорът на модела е двуядрен Intel Core i5 3317U с тактова честота 1,7 GHz и кеш-памет от трето ниво 3 MB. Процесорът е с много ниска консумация и спада към третото поколение процесори Core i на Intel — базиран е на новата архитектура Ivy Bridge. Поддържа Hyper-Threading, което позволява обработката на четири нишки едновременно („вижда“ се от ОС като четири логически процесора), хардуерна виртуализация VT-x и VT-d, както и технологиите AES, Anti-Theft, My WiFi, Enhanced Speed Step, Execute Disable Bit и др. Основната честота може да се повишава с технологията Turbo Boost до 2,4 GHz при работа на всички ядра или до 2,6 GHz като се използва само едното ядро. Ivy Bridge представлява подобрен вариант на архитектурата Sandy Bridge, т.е. предлага по-висока производителност както на процесора, така и на вграденото в него графично ядро. Освен това новите процесори се изработват по 22-нанометров технологичен процес и за първи път използват 3D транзистори за подобряване на енергийната ефективност. Другите новости са поддръжката на DDR3-1600 и на PCI Express 3.0. Производителността на процесора е малко по-висока от тази на аналогичен модел Core i5 от второ поколение. В процесора е вградена обновената графична карта на Intel — Intel HD Graphics 4000, която предлага по-голяма производителност спрямо предишната версия 3000. Максималната консумация на процесора достига едва 17 W (TDP), което позволява неговото използване в много малки лаптопи и ултрабуци.

Оперативната памет на модела е 8 GB DDR3 1600 MHz (два модула от 4 GB, разположени в два слота), а твърдият диск — 1 TB SATA (5400 об/мин). Моделът разполага и с отделна графична карта, въпреки наличието на вградената в процесора, и тя е AMD Radeon HD 8730M с отделна памет от 2 GB. Тя увеличава значително графичната производителност на машината и може да се справя и с по-взискателни игрови заглавия. Поддържа се предаване на HD аудио през HDMI и DisplayPort, както и хардуерно декодиране на MVC, MPEG-2, DivX, XviD, VC-1, AVC и H.264 видео с висока резолюция. Поддържат се и технологиите OpenCL 1.2, DirectX 11 и Enduro за автоматично превключване между вграденото и външното графично ядро, както и няколко функции за икономия на електроенергия.

Dell Inspiron 5721 идва с инсталирана операционна система Ubuntu 12.04, която представлява отлична безплатна дистрибуция на Linux и която се използва от милиони потребители по цял свят. Тя включва голям брой приложения, които се инсталират и обновяват лесно и които са подходящи за всякакви задачи — за сериозна работа, разработка на софтуер, забавление и т.н. Актуалната версия на Ubuntu в момента е 12.10, но актуализацията става бързо и лесно, стига да разполагате с бърза интернет-връзка.

Що се отнася до батерията, то тя е 6-клетъчна литиево-йонна с капацитет 65 Wh и позволява продължителна автономна работа на лаптопа.

Dell Inspiron 5721 е елегантен и икономичен марков лаптоп с отлична производителност и голям екран с висока резолюция. Базиран е на съвременни технологии и ще ви предложи от най-добрите компоненти, които са налични в момента на пазара на компютърна техника.