Цюрих – Евтини самолетни билети

1
Добави коментар
agent
agent

Полезна информация за излитащи и кацащи полети до и от Цюрих
на редовни и нискотарифни (low cost) авиокомпании

ЦЕНТЪР ЗА РЕЗЕРВАЦИИ НА САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ
0896 88 99 07 или 0877 78 63 22

ОНЛАЙН РЕЗЕРВАЦИЯ НА САМОЛЕТЕН БИЛЕТ ДО ЦЮРИХ

Евтини самолетни билети до Цюрих – информация за летище Цюрих

Международно летище Цюрих Клотен

Международно летище Цюрих Клотен е с летищен код: ZRH. Летище Цюрих се намира на 12 км от град Цюрих в северна посока. Всички пътнически полети се намират в един терминал. Летището е основна база на швейцарския национален превозвач Swiss. През 2003 година, летището е обновено с нов терминал, паркинг зона, както и подземен влак между новия и съществуващия терминал. Швейцарското летище разполага с 3 писти. Съоръженията на летището включват сервизен център, съоръжения за пътници с увреждания, един хотел, разположен в близост до сградата на терминала плюс паркинг на няколко нива. Освен това има банкови офиси, поща, ресторанти, кафенета, магазини и безмитна зона, медицински център и офиси на компании за коли под наем. Много ниско бюджетни превозвачи използват летище Цюрих за вътрешни, международни и трансконтинентални полтети. С база на летището са представени авиолиниите Air Berlin и Helvetic Airways.

Цюрих – забележителности

Катедралата Гросмюнстер
Строежът на църквата започва през 1100 г. на мястото на по-стара църква от IX-ти век, но е окончателно завършен стотици години по-късно. През XVIII-ти век са изградени двете катедрални кули – близнаци. Съборният храм “Гросмюнстер”, основан още през IX век, е “бащата” на германската Реформация. Именно тук произнася своите проповеди знаменитият Улрих Цвингли, за което свидетелстват бронзовите барелефи на вратата на входния портал. През 1853 г. тук се открива първото девическо училище.

Фабриката на шоколада Линд
По неофициални данни, страната има най-висок процент на потребление на шоколад в света. Тук може да се види точно как шоколадът се приготвя и какво прави швейцарския шоколад толкова неустоим. Рецептата за приготовлението на шоколада е стриктно пазена в тайна. Фабриката на „Линд“ работи 24 часа в денонощието. Пиковите месеци са юли, август и септември. Тогава се приготвят шоколадовите изделия за Коледа. В този период се произвеждат по 18 000 шоколада на час или 700 парчета в минута.

Paradeplatz – централен площад
Представлява умален модел на Цюрих, защото събира на едно място всичко типично за града – от внушителните сгради на банките UBS и Credit Suisse, блясъкът на хотел Савой, до луксозни магазини на световноизвестни марки.

Рзаходка с корабче по Цюрихско езеро
Интересното е, че в езерото се наблюдават редицата плажове, които швейцарците са си построили под формата на кейове във водата.

Други места, които може да посетите са: кметството разположено в самата река, централна гара и улицата с бутикови магазини, която води началото си от гарата, хълма Уетлиберг с гледка обхващаща целия град с езерото, както и културния център на града с операта, театрите и музеите.

ЦЕНТЪР ЗА РЕЗЕРВАЦИИ: 0896 88 99 07 или 0877 78 63 22