Как се лекува рак на простатата?

1
Добави коментар
magneticpower
magneticpower

Лечението зависи от възрастта на пациента, както и от размера и стадия на развитие на тумора.

Преди да вземете решение, попитайте лекаря си за всички възможни мето­ди за лечение и евентуалните им странични ефекти. Водете си записки, за да запомни­те всяка една подробност. Най-често прилаганите начини на лечение са следните:

 

БДИТЕЛНО ИЗЧАКВАНЕ

Ако ракът е установен в ранен стадий, страничните действия от едно агресивно лече­ние ще обезсмислят ползата от него. За много мъже, които внимателно следят състоя­нието си, обикновено не се налага такова лечение, защото ракът на простатата се раз­вива изключително бавно.

 

ХИРУРГИЯ

Простатната жлеза може да се премахне, особено ако ракът е ограничен само в нея. Съ­ществува значителен риск от инконтиненция и импотентност след операцията. В слу­чаите, когато ракът е напреднал, се налага отстраняване на тестисите, за да се спре про­изводството на тестостерон. Това може да доведе до значителен спад в сексуалния нагон.

 

ЛЪЧЕТЕРАПИЯ

Използват се високоинтензивни рентгенови лъчи, които се насочват към простатата, за да се унищожат раковите клетки.

 

АНТИАНДРОГЕННА ТЕРАПИЯ

Лекарствата, които потискат производството на тестостерон или блокират действието му, са флутамид (дрогенил) и леупролид (простап). Леупролидът може да се поставя като подкожна инжекция и значително облекчава симптомите при рак на простатата.

 

ВАЖНО:

Според едно изследва­не мъжете, които кон­сумират доматен сос и сготвени домати чети­ри пъти седмично, имат 20% по-нисък риск от рак на простатата. Приемащите десет пор­ции на седмица са с 35% по-малко застрашени.

 

Лечение на възпалена простата

 

Публикувано в категории: Здравето след 50 » Отделителната система /бъбреци и пикочни пътища/

Автор simeonova

Мъж се избави от IV фаза рак на простата чрез натурални продукти (ВИДЕО)

Колкото и да не им се вярва на много хора, рак на простата може да бъде излекуван и с помощта на напълно натурални продукти

Орехите предпазват от рак на простатата

Похапването на орехови ядки всеки ден може да намали риска от рак на простатата. До този извод са достигнали учени от Калифорния след обстойно проучване.

Британските учени: Орехите предпазват от рак, наред с усилената памет

До скоро ние говорехме за орехите като полезно средство за мозъка и за паметта, но сега учените са открили, че предпазват и от рак

Откритие: Рак на простатата ще бъде избегнат по сензационно приятен начин!

Коварният рак на простатата има начин да се избегне чрез сензационна профилактика, която ще хареса на мъжете

Ново: Ракът на простатата може да бъде спрян!

Учени от Великобритания обявиха, че са открили начин да блокират рак на простатата. Развитието и на други злокачествени форми може да бъде блокирано. Методът вероятно ще даде възможност и за предотвратяване на възрастовата слепота.

Плешиви на 45? Внимавайте с простатата!

Онколози от САЩ твърдят, че мъжете, които оплешивяват към 45-годишна възраст, често стават жертва на агресивен рак на простатата. Двете явления имат хормонална връзка.

Вкусна и лесна профилактика срещу рак на простатата

Безпрецедентния ръст на заболяванията от рак на простатата през последното десетилетие принуждава да се търсят по-ефективни методи за профилактик

Кучетата разпознават рак 4 пъти по-точно от тестовете

Обучени кучета могат да диагностицират рак на простатата по-успешно от всеки съвременен тест. Точността на кучешката диагноза е 90%, докато научните методики не дават по-висок процент от 75.

Наднорменото тегло е още по – опасно при рак на простатата

Мъжете с наднормено тегло или затлъстяване, които са диагностицирани с рак на простатата, са изправени пред по – високa смъртна опасност заради болестта, показва ново изследване.

Гъби рейши – срещу рак на простатата

Гъбите рейши, популярни в Китай, Япония и Корея, са сред най-ценните лекарствени растения на човечеството. Серия от изследвания в Израел доказа едно непознато тяхно свойство: те са в състояние да лекуват рак на простатата.

Бързото ходене спасява от рак

В тестовете, организирани от Калифорнийския университет, участвали 1455 мъже на възраст около 60 години. Всички те имали рак на простатата в начална фаза.