Бутат 52 ромски къщи в Петрич

2
Добави коментар
yApple

Снимка: Архив

След проверка в ромската махала в Петрич е установено, че 52 къщи там са незаконни и затова ще бъдат бутнати. Това съобщи директорът на Областната дирекция на МВР – комисар Георги Костов, цитиран от „Фокус“.

„Вчера са проверени 92 къщи, като е установено, че 52 от тях са незаконно построени. Издадени са необходимите предписания, и ще окажем съдействие и охрана на съответните общински и държавни служители, когато започнат процедурата по премахването на незаконните къщи“, каза Георги Костов.

„Във връзка с ромските набези в ромския квартал, в Петрич има засилено полицейско присъствие“, посочи той.

„Към момента тече тридневна операция заедно с Община Петрич, като са ангажирани и всички органи на държавна и местна власт, имащи отношение към незаконно строителство и към незаконно свързване към електропреносната мрежа“, уточни комисар Костов.

Вчера е била извършена проверка в ромския квартал, по време на която са установени четири лица без адресна регистрация, както и четири лица, които са управлявали автомобили в ромския квартал, без свидетелство за управление. „Всички сигнали за кражби от граждани,които сме получили, са заведени по надлежния ред и са предвидени към прокуратурата. Арестувани лица до момента няма, но има санкционирани такива“, заяви комисар Костов.

Снощи отново е имало протест на граждани на Петрич срещу ромските набези, но протестът е преминал мълчаливо и много цивилизовано.

Пазарувай в MediaMall.bg – книги, музика, филми и абонаменти