Изложба даде старт на инициативата „Да изчистим България за един ден“ в Поморие

3
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Инициативата „Да изчистим България за един ден” стартира с изложба на детски рисунки на тема „Природата, Аз и България”, организиран от Община Поморие. След проведен конкурс с деца и младежи от цялата община, шестдесет творби бяха изложени във фоайето на НЧ „Просвета 1888” и Кинотеатър Поморие.

Кметът Иван Алексиев и заместниците му Диана Апостолова и Кунчо Гайдов, наградиха с подаръци и грамоти талантливите деца, които представиха рисунките си пред своите родители, учители, жители и гости на Поморие. Наградите бяха разпределени в три възрастови групи. Ето кои бяха наградените участници:

Първо място

Денислава Дерменджиева – 10 години от гр. Поморие

Дебора Кремова – 14 години от с. Равда

Никола Иванов – 9 години от гр. Поморие

Второ място

Светлана Лефтерова – 6 години от гр. Поморие

Зейнеб Ибрям – 11 години от с. Порой

Зелиха Хасан – 15 години от с. Гълъбец

Трето място

Даниел Трендафилов – 9 години от гр. Ахелой

Радка Атанасова – 17 години от с. Бата

Андрей Алексанрович – 13 години          

Община Поморие за втора поредна година ще се включи в инициативата „Да изчистим Българи за един ден”. На 20 април всички ентусиасти, ще могат да дадат своя принос за града си и неговите жители. Заместник-кметът по образование, култура и хуманитарни дейности Диана Апостолова, призова всички граждани да се включат в общото чистене – „Нека да се погрижим градът ни да стане едно по – красиво място, ние му го дължим”.