iPhone 5, iPhone 4S и Samsung Galaxy S III са най-популярните смартфони

2
Добави коментар
wweb
wweb

Въпреки, че акциите на Apple са нестабилни вече трети месец, все повече проучвания поставят смартфони на компанията на пътво място сред потребителските предпочитания. Най-новите данни на анализаторската фирма Strategy Analytics нареждат iPhone 5 и iPhone 4S на чело на мобилната индустрия, следвани от Samsung Galaxy S III.

През последното фискално тримесечие на 2012 г., Apple са продали 27.3 милиона бройки от iPhone 5 и 17.4 милиона iPhone 4S за четвъртото тримесечие на 2012 г. Само за сравнение: Samsung са продали едва 15.4 смартфона. Това, че iPhone 5 е най-търсеното мобилно устройство, не е изненада. Но това, че 16-месечния iPhone 4S успява да изпревари по продажби Samsung Galaxy S 3, e наистина впечатляващ факт.

 

 

Ако Samsung иска да изпревари по продажби Apple, първо трябва да изравни 88-милионната разлика между двете компании. Дали ситуацията на мобилните пазари ще се промени, след представянето на Samsung Galaxy S IV след няколко седмици на технологичния конгрес „Mobile World Congress 2013“ в Барселона?