Почивайте в мир, анимационни филмчета

10
Добави коментар
Sham
Sham

Американската индустрия за пореден път ме отказа да гледам анимация. Имах доброто желание, отидох на кино с приятелката си, в добро настроение. Но..уви, изгубено време.

Става дума за анимацията 3D „Мисия до Луната“, разпостранявано в Mtel Imax. Всичко беше хубаво, приятно за гледане и незанимаващо…докато не вкараха за пореден път гнусните си и вече натрапващи се пропаганди. По средата на филма (в който се говори за първото кацане на човек на Луната) започнаха да се редят изрази от типа: „Гадни руснаци“, „Ние сме най-великите! (САЩ)“, „Ще им покажем какво е да си добър…“ и т.н.

Че е имало конфронтация СССР-САЩ, имало е. Че едните са били свободни, а другите не -и това е така. Но не мисля, че във филмче за десетгодишни е нужно да има подобни изрази, които могат да подбудят единствено лоши чувства.

Изводът поне за мен е, че няма вече качествени анимации. „Мисия до Луната“ не е единственото филмче, което е напудрено с пропагандни слова- то не са терористи, не са комунисти и прочие. В този ред на мисли, САЩ не ми изглеждат по-различни от СССР.

Както и да е, вие си преценете дали да го гледате, но все пак аз не бих показал нещо подобно на детето си.

Like this:

Like Зареждане…

Related