Най-добрият начин да избегнем злополуки на площадката за игра

1
Добави коментар
wweb
wweb

Площадките за игра са нож с две остриета. Те са мястото, където децата порасват, добиват социални и интерактивни умения. Но, детските площадки могат да се окажат и опасно място, където малчуганите стават жертва на злополуки. Според здравния регулатор на Съединените Щати, само за 1 година над 200 000 деца под 14 годишна възраст са постъпили в болница, след инциденти на площадката.

Повечето злополуки (над 70%) са станали в обществените площадки. Те са свързани най-често с катерушките, пързалките и люлките. Над 1/3 от всички инциденти на детската площадка водят до сериозни проблеми, като фрактури, счупвания, изкълчвания и сътресения.

Съществуват няколко неща, които родителите могат да направят, за да предпазят децата от злополуки на площадката.

Проверете дрехите на децата! Дрехите могат да се окажат вплетени в съответното съоръжение за игра и да доведат до инциденти, понякога и с фатален край. Премахнете всички връзки от дрехите на вашето дете. Ако времето изисква използването на шал, заменете зимния аксесоар с друга алтернатива (например блуза с поло). Понякога – за да предпазят децата си – родителите ги оборудват с каски. Това, може да се окаже повече опасно, отколкото безопасно.

Изберете най-безопасната детска площадка! Съобразете се с възрастта на детето. Заедно посещавайте площадки за игра, който са най-подходящи за него. Съществуват много комбинирани детски съоръжения, които могат да се окажат безопасни за някой деца и истинска опасност за други. Ако детето ви е съвсем малко, го водете в паркове с ниски съоръжения, които изискват по-малко координация и са специално създадени за неговите нужди.

Обърнете внимание на повърхностите, от които са съставени и обградени самите съоръжения. Твърдите повърхности трябва да са покрити с пясък, дървен чипс или синтетични покрития. Те намаляват риска от сериозни наранявания.

Надзор! Въпреки, че не е потвърдено от статистиките, наблюдението над децата е най-доброто и ефективното решение, в борбата със злополуките на детската площадка. Всички деца под 5-годишна възраст, трябва задължително да бъдат под надзор. Децата под тази възраст имат навика да падат, като най-често нямат съзнателен страх към случващото се около тях. А, това е рецепта за катастрофа.

Ако спазвате предходните правила, ще успеете да намалите риска от злополуки и инциденти с детето си на детската площадка.