Сините обувки на Маноло Бланик

6
Добави коментар
ioio55
ioio55

 
 

 

 

 

 
Онлайн магазини

 

 

Сините обувки на Маноло Бланик

Спомняте ли си онези сини обувки на Маноло Бланик с блестящите пилигримски катарами във филма „Секса и Града“? Тези, за които Кари каза, че струват много – $525?
Е, истинските струват $945 и те отиват за продан в петък в Бергдорф Гудмън, където г-н Бланик е очакван да посреща купувачи в продължение на един час и да подписва саморъчно техните обувки, започвайки от 3 следобед.
Във филма Кари носи обувките в една кулминационна сцена, но много критици считат този нехарактерен за Бланик стил за разочарование. Въпреки това, обаянието на Кари говори. Терил Стругар, говорителка на Бергдорф Гудман, каза че от тогава магазинът е бил обсаден от повече от 100 молби от купувачи за закупуване на обувките.
„О, всемогъщи Боже“, В едно телефонно интервю от Лондон очевидно неподозиращ за търсенето на обувките в Ню Йорк, г-н Бланик каза, „Аз смятам това за изключително противно“.
Винаги чаровният г-н Бланик, който сам нарича себе си дядото на обувните дизайнери, признава че няма никаква ясна представа какво се случва в модата. Той прави дизайн на катарами години наред, вдъхновяван от женските обувки от 18 век и филмите от този период.

Трябва да вземем предвид и другите дизайнери, особено Бруно Фрисони в Роджър Вивиер, който възкреси токата като тенденция през последните години и Пол Пойрет преди това.
Но Г-н Бланик казва, че не може да отговаря за вкусовете на своите купувачи, особено при общата посока на развитие на обувната индустрия. Той е особено ужасен от популярността на платформите.
„Никога не съм виждал такива грозни обувки в живота си“, казва той. „Бяха демоде през 1980-те. Те стават абсолютно прости и ужасни сега. Всъщност аз не правя обувки за модата. Аз правя това, което искам да направя“.
За да стане по ясно, г-н Бланик каза, че смята за чудесно, че купувачите, особено Американците, се вълнуват за неговите обувки и за неговите появявания в магазините.
Но дори той е малко смутен от цените на модните обувки в наши дни. „Нещата са точно така“, казва той. „Да правиш обувки вече не е печеливша работа. Парче крокодилска кожа струва цяло състояние. Цялата работата става абсурдно скъпо“.
Как се справя е действителност?
„Моята философия“, казва той, „е прави по-малко, но по-добре“.