Мони, цункай Джиджи!

2
Добави коментар
alkin
alkin

„Мони, цункай Джиджи!“ – тази реплика не е от някой сапунен сериал, а често се чувала в родното Министерство на финансите. Ексцентричната заповед е към вицепремиера в оставка Симеон Дянков от неговата съветничка Ирина Велкова, научи „Всеки ден“. Слухове свързват двамата в доста по-интимни отношения, а държанието им дори пред подчинените на министъра само потвърждава клюката.

Експерти от ведомството обрисуваха пред „Всеки ден“ комични детайли от любовната афера, втрещила екипа на Дянков. Такава например е случка, датираща от малко преди Нова година.

Докато топ финансистите на България заседавали по важни държавни дела, изведнъж в кабинета влетяла 27-годишната шармантна шефка на политическия кабинет на Дянков. Велкова носела на ръце миниатюрно кученце от породата чихуахуа, което се оказало домашен и служебен любимец на интимния дует. Изведнъж ни в клин, ни в ръкав госпожицата го поднесла пред вицепремиерските устни и кокетно заповядала: „Мони, цункай Джиджи!“ Влюбеният финансист не чакал втора покана и мляснал влажна целувка на кучето, което било не по-малко слисано от експертите, събрани на заседание.

После със същата помпозност палавата Ирина си тръгнала и оставила държавните мъже да обсъждат финансите.

Центърът на любовната мелодрама пък е представителят на най-малката порода кучета в света и по паспорт се казвал Джиджи Велков-Дянков, за което коментарът е излишен. И друг комичен щрих допълва милата картинка – за да доказва всеки ден своето обожание, Симеон Дянков, наричан на галено Мони от любимата си, поел ангажимент да извежда на разходка четирикракия любимец дори докато е на работа и се налагало да обикаля с него в градинката зад финансовото министерство.

„Всеки ден“ научи още, че младата юристка с нула управленски опит уверено дирижирала живота във финансовото министерство, че дори и сърцето на омагьосания Дянков. Според служители във ведомството прякорът на Ирина бил Малката Амбиция.

„Двамата са винаги заедно – независимо дали у нас, или в чужбина“, споделиха нашите източници. Например през октомври 2012 г. българският Брад Пит заведе Ирина в командировка във Виетнам. Официалното посещение в социалистическата страна бе от 16 до 19 октомври. Случайно или не, рожденият ден на младата дама е на 17 октомври. Съвпаднал идеално с екзотичния воаяж.