Цигани обраха екссъпруга на Мара Отварачката

1
Добави коментар
mignews
mignews

Мургавите откраднали метали за 12 000 лв.

Дупнишки полицаи задържаха 6-членна банда роми, откраднали водопроводни тръби и други метални предмети от склад в бившето предприятие ЗИО в Дупница. То е собсвеност на благоевградския бизнесмен Димитър Андонов, повече известен като бивш съпруг на чалгаджийката Мария.

Преди време Димитър Андонов купил огромното хале, но го обявил за продажба. Циганите се възползвали, че строежът е необитаем, и го изтърбушили. Те взели са всичко, което е от метал и го предали на вторични суровини, за което са получили около 12 000 лв., твърди „Струма“.

Сигналът в полицията е подаден от съсед по имот на Димитър Андонов, тъй като и той станал жертва на крадците. Полицаи от Дупница обиколили всички пунктове за изкупуване на желязо и открили крадената железария в един от тях. От там им съобщили името на тартора на групата и шестимата един по един са арестувани. Димитър Методиев, Асен Руменов, Калин Илиев, Росен Атанасов, Кирил Асенов и Методи Олегов, на възраст между 24 и 55 години, живеят в квартал „Гиздова махала”.

Преди да бъдат задържани, шестимата са освидетелствани в Спешния център в Дупница. Единият заявил, че страда от епилепсия, и отървал 24-часово задържане в полицията. Останалите петима са търкали нара едно денонощие. Срещу тях е повдигнато обвинение за кражба.