Румен Стоилов: Президентът е разковничето за атентата срещу Борисов

2
Добави коментар
dbasharanov
dbasharanov

Според бившия зам.-шеф на МВР Румен Стоилов президентът Росен Плевнелиев – в качеството му на надзорник на разузнаването, е разковничето за информацията по атентата срещу Бойко Борисов. “През юни 2005-а се получи оперативна информация, че има заплаха за г-н Борисов, който беше главен секретар на МВР тогава. ” На тази основа аз разпоредих да се вземат допълнителни мерки за охраната му”, разказва в интервю пред “Труд” бившият зам.-министър на вътрешните работи.  Сигналът е бил получен от наш разузнавач в Сърбия от техните служби, мисли той.

На въпроса дали в този сигнал е пишело, че атентатът е поръчан от Доган, Стоилов отговаря: “Не, не, не, не… Аз не знам подробности от този материал. А и не се наемам да твърдя, че г-н Борисов онзи ден в парламента е визирал точно този сигнал, оттогава.”

Няколко дни след това Стоилов подал оставка и напуснал МВР, но тя не била свързана със сигнала, категоричен е той и заявява, че не може да даде повече информация.

Според него, съгласно закона за защита на каласифицираната информация, този, който предлага в каква степен да се засекрети, има право и да я разсекретява…

“Най-добре е да ви отговори президентът – в качеството си на надзорник на разузнаването. Той би трябвало да разпореди на шефа на разузнавателната служба да даде някакъв отговор на този казус”, съветва Румен Стоилов.

Напомняме, че президентът Росен Плевнелиев заяви, че е научил вчера за атентата.