Йосич е мистериозната фигура, клатеща българските политици

2
Добави коментар
kalinka_petrova
kalinka_petrova

Йосич е мистериозната фигура, клатеща българските политици

Сретан Йосич е опасен дори и от затвора за българските политици, наркобосът е убил повече от 23 души – мафиоти, полицаи, журналисти

Сретан Йосич е тайнствената и мистериозна фигура, която клати позициите на българските политици дори и от затвора. Наркобосът е със съвест, на която тежат участия в повече от 23 знакови убийства на журналисти, мафиоти и полицаи. Той бе заловен в центъра на София през 2002 г. и оттогава неговото име не спира да се произнася като сакрална фраза, пише БЛИЦ.

Сретан Йосич плаши БГ политици от затвора

Йосич се оказва близък със странни хора от престъпния свят на България. Така през 2010 г. когато беше заловена култовата банда на „Килърите”, той се оказа добър познат на Петър Стоянов-Сумиста. После стана ясно, че по думите на свидетел по това дело, Йосич и Янко Попов-Туцо са подготвяли убийството на Бойко Борисов. Обсъждането на поръчката е станало в дома на Йосич в Сърбия, като на тайната среща са присъствали двама близки приятели на сръбския наркобос – Новац и Струя, писа „Стандарт”.

Сретан Йосич е издирван в 6 страни за извършени 23 поръчкови убийства, сред престъпленията му са и наркотрафик, пласиране на фалшиви пари, отвличане на хора. При задържането му през 2002 в центъра на София, полицаите разкриват, че той се е държал изключително нагло и надменно. Но след това постепенно името му беше като позабравено.

И така до четвъртък, когато Народното събрание гласува оставката на кабинета на Бойко Борисов. Тогава отново се намеси името на тази мистериозна фигура в престъпния свят – тази на Сретан Йосич. От ДПС, депутатът Христо Бисеров, директно обвини Борисов, че е имал връзки с наркобарона. Той цитира фразата от папката „Лале”: „Бойко взе парите, но те не стигнаха до Варненеца”. Именно тези думи са казани ден преди ареста на Йосич, между него и Милчо Бонев – известен сикаджия.

Калинка Петрова

сподели бутон

Чудеса.нет препоръчва и: