Веселин Веселинов издържа три рунда срещу машината Судсакорн (видео)

3
Добави коментар
dbasharanov
dbasharanov

Българският боец Веселин Веселинов (Випринг Муайтай) се представи достойно в един от най-престижните турнири в света на тайландското бойно изкуство муай тай – „Кралят на муай тай“ (Тhai Fight – King of Muay Thai). Българинът загуби с нокаут в третия рунд срещу един от най-добрите бойци в света – Судсакорн Сор Клинмее, за когото днешният успех бе 248-и в неговата професионална кариера (58 в нокаут). 26-годишният Веселинов се държа достойно в първите два рунда срещу елитния си съперник, но бе повален от редица тежки удари на тайландеца. Опитният тайландски боец почти на няколко пъти се измъчи в мощните клинчове, в които Веселинов го хващаше, но с много повече бързина и спокойствие в крайна сметка наложи волята си.

Големият опит на Судсакорн пролича в двата момента, в които Веселинов изпадаше в нокдаун, след което веднага след отброяването съперникът му налиташе с още по-голяма настървеност, за да стигне до възможно най-много точни удари. В крайна сметка два прави на Судсакорн, попаднали в главата на Веселинов, сложиха точка на спора.

Самото участие на представителя на „Випринг“ (София) в надпревара от подобен мащаб може да се счита за невероятен успех. След само 27 професионални двубоя Веселинов бе забелязан от скаутите на „Кing of Muay Thai“ и бе поканен да се бие в най-големия турнир в света на муай тай.

Срещата бе предавана директно по националната телевизия на Тайланд и бе най-следеното спортно събитие за деня. В турнира „King of Muay Thai“ се бият четиримата най-добри тайландски бойци, като в първите си мачове те се изправят срещу най-силните европейски състезатели. Веселинов бе включен именно в компанията на най-силните бойци от Европа, за да се изправи срещу Судсакорн.