Бездомен мъж получи над 130 хил. долара, след като върна изгубен годежен пръстен

1
Добави коментар
mmmimi
mmmimi

Добрите дела не остават незабелязани. Бездомен мъж получи над 130 хил. долара (сумата се увеличава постоянно) благодарение на онлайн кампания, стартирана след като връща годежен пръстен, който попада у него по погрешка, пише Mashable.

Били Рей Харис от Канзас Сити открива пръстена сред монетите в чашката, в която е събирал подаяния на улицата. Сара Дарлинг разбира, че бижуто й липсва чак на следващата сутрин. Тя временно е решила да го махне и да го постави при монетите в своето портмоне. Именно по този начин пръстенът се озовава в чашката на Харис.

Когато Дарлинг се връща на мястото, където бездомният човек е бил предния ден, тя заварва Харис, който я чака с пръстен в ръка.

„Чувствам се голяма късметлийка, че притежавам този пръстен. Преди го обичах толкова много – казва Дарлинг пред CNN. – Сега обаче го обичам още повече. Мисля, че той носи със себе си страхотна карма.“

За да благодари на Харис, Дарлинг и нейният съпруг стартират 90-дневна онлайн кампания в Giveforward. Първоначалната цел е била 1000 долара. Само седмица по-късно обаче са направени над 5000 дарения от хора от цял свят.

„Надяваме се, че това ще промени живота ти“, пише в Giveforwar едно семейство, което дарява цели 100 долара.

В момента на създаването на този материал сумата, отредена за Харис, е 130 001 долара. А тепърва остават още 81 дни.