Златните правила за пушене на пури

16
Добави коментар

2) Никога не гълтайте дима! Това е изрично правило! Дима от пурите се задържа в устата, за да се усетят всичките й вкусови качества, след което се издишва.

3) Ако пушите на обществени места никога не парадирайте с пурата си! Това е проява на лош вкус и комплекси. Целта е да се насладите на палитра от аромати в социална обстановка, нищо повече.

4) И в домашни условия, и на обществени места винаги бъдете тактични. Попитайте околните, дали ще им пречите да запалите пурата си.

5) Когато изпушите пурата си никога не я гасете с грубо натискане в пепелника. Качествената пура заслужава да “умре” подобаващо – ако сте изпушили половината, просто я оставете да лежи в пепелника и тя сама ще угасне, след което внимателно и дискретно я изхвърлете.

6) Никога не пушете пура веднага след като сте свършили предната. Това е проява на пристрастено поведение, а зависимостта от пурите не е положително качество. Истинският джентълмен пуши пури не защото е обсебен от никотина, а заради насладата от самото преживяване. Оставете си поне 15 минути между две пури.