65 градове и общини са потвърдили участието си в Часът на Земята

2
Добави коментар
Nauteka.bg
Nauteka.bg

65 градове и общини са потвърдили участието си в Часът на Земята 24.02.2013Публикувано в: Околна среда

Часът на Земята в Сидни, Австралия през 2012г. Снимка: earthhour.org

Шейсет и пет са градовете и общините, които до момента подкрепят тазгодишното издание на кампанията на международната природозащитна организация WWF – Часът на Земята, съобщиха организаторите на инициативата у нас.

И през тази година в България посланици на кампанията отново ще бъдат актьорът Юлиан Вергов, музикантите Калин Вельов и Михаил Стефанов и финансистът Мартин Заимов.

Идеята на Часът на Земята е да привлече общественото внимание върху проблемите свързани с климатичните промени и свръхупотребата на ресурси и да провокира хората да вземат активна позиция за решаването им. Затова от 2007 г. насам хора от цял свят символично гасят осветлението си в рамките на един час в края на март, обясняват от организацията. Към кампанията се включват световни лидери от сферата на политиката, икономиката и културата.

Часът на Земята ще бъде отбелязан с редица събития: в София на 23 март ще има програма на площада пред Народния театър „Иван Вазов“, в Добрич ще бъде изключено фасадното осветление на Дом-паметник „Йордан Йовков“, както и на храмовете „Света Троица“ и „Свети Георги“.

В Разград за Часът на Земята ще бъде организиран спектакъл пред Общинския културен център, а в Тръстеник деца от клуб „Екология“ към СОУ „Евлоги Георгиев“ ще организират шествие и ще подготвят презентации и клипове по случая, които ще представят пред своите връстници. Освен това, младежи от танцовата школа „Неофит Рилски“ ще подготвят специален танц „Светлини“.

В с. Байкал участниците от еко клуб „Дунав“ и читалище „Пробуда-1925″ ще подготвят светлинен танцов спектакъл, презентация и прожекция на видеофилм „Земята от Космоса“, посочват от природозащитната организация. (Източник: БТА)

Последвай ни в социалните мрежи

Кликайки, ще ни помогнеш да продължим да пишем интересни новини. Благодарим!