Няколко „Направи си сам“ легълца за домашните ви любимци

1
Добави коментар
v.dimitrow
v.dimitrow

Независимо дали имате котенце или кученце, важното е да се уверите, че вашия космат приятел  е щастлив. Да се грижиш за домашен любимец не е толкова лесно, защото трябва да му осигуриш всичко, от което има нужда. Например, всяко малко животинче иска да има свое собствено легло. Ето и няколко идеи, които могат да ви вдъхновят за следващия проект „Направи си сам“.

 

Една чудесна идея за легло на куче или котка може да бъде просто малка стара масичка. Единственото, което се изисква от вас е да я обърнете на обратно. Използвайте няколко дъски, за да укрепите легловата рамка и последно – поставете малко матраче или мека възглавничка и за нула време сте направили удобно спално помещение за своя любимец.

 

Също така, може да сътворите хубаво легло за любящия член на семейството от дървен палет. Палетите са страхотна идея за много проекти и това е само един от тях. За това креватче ви е необходимо само  един дървен палет, малко боя, 4 колелца и разбира се една възглавница. След като сглобите легълцето, напишете върху него името на своя любимец и така ще го превърнете в още по-оригинално.

 

Следващата доста интересна идея, също е лесна за направа. Нужен ви е само един стар куфар,които разделяте на две. Следващата ви стъпка е да поставите колелца, за да го повдигнете от земята, слагате възглавница и се получава страхотно легло за котката или кучето ви.

 

Ако желаете вашия любимец да спи в стил, може да използвате по-голям дървен палет, за да направите платформата на леглото. По-трудната част е да направите матрака. Трябват ви платове и мек пухен материал, с който да запълните матрака. Ще се наложите да шиете малко, но не си ли заслужава да направите толкова красиво легло по размерите на вашето куче или котка ?

 

Ако нямате достатъчно място в жилището си за голямо легло на животното си или просто искате да спестите пространство, спокойно може да интегрирате леглото на любимеца в гардероба или нощното шкафче. Премахвате най-долния рафт или махате вратичката на шкафа, за да се отвори пространство, където слагате матрак или възглавница и превръщате спалното помещение в много уютно и комфортно.

 

Следва един по-необикновен проект, но пък резултатите са много заинтригуващи. Това е легло, направено от конзолата на телевизор. От вас се изисква да премахнете всичко от него и да остане единствено рамката, която се превръща в малка къщурка за вашето животинче. Тази идея определено привлича окото.

 

Някои от вас може би са запознати с този вид малки масички за кафе. Те също са идеални за легло, само трябва да премахнете една част от масичката, за да се отвори пространство. След това добавете мека възглавница,направете го уютно и косматия ви приятел ще бъде щастлив.

И накрая,  но не на последно място, ще представим проект специално за любителите на котки. Вие знаете, че се катерят навсякъде, любопитни са и проучват всичко – обичат да сядат на бюрото, на масата и понякога дори заспиват там. Така, че защо да не направите няколко рафта само за тях? Изберете една стена, която да бъде използвана само за този проект и сложете рафтове на различна височина- така те хем ще скачат и катерят, хем ще спят там, където си изберат. Още няма да сте го завършили и котката ще се влюби в тях.

Идеите са лесни и бързи?  А вие опитахте ли вече ?