Котка ЧУДО проходи с два крака! (ВИДЕО)

1
Добави коментар
kib4eto
kib4eto

Котаракът Кафри, с ампутирани крака, е пример за неугасимата воля за живот

Никой не вярва, че котаракът, прегазен от кола и едва спасен от рак, някога ще води пълноценен живот, но той е живото доказателство, че котките имат 9 живота, разказва удивителната история dailymail.co.uk.

Когато красивият персийски котарак Кафри е на три години, се случва нещастие – той е прегазен от кола. Оцелява, разбира се, но въпреки положените старанията, лекарите са принудени да ампутират задния ляв крак на животинчето. При инцидента предният ляв крайник също е засегнат, но след продължителен период на възстановяване, Кафри успява да свикне с недъга и отново стопля сърцето на своята стопанка, подскачайки весело на три крака.

Персийският котарак Кафри вече тича на два крака (сн. dailymail)

През следващите 10 години жизнерадостния котарак се справя идеално с живота и липсващият крайник изобщо не влияе на самочувствието му.

За нещастие преди четири месеца старата травма на единствената лява лапичка се обажда. Внимателният преглед открива тумор и ветеринарите предлагат любимецът на 58-годишната Сю Грийвс от графство Съри, да бъде приспан. От една страна, за 13-годишното животно ще бъде крайно травмиращо, защото се налага ампутация на болния крайник, от  друга – операцията би струвала сериозна сума.  Госпожа Грийвс не се съгласява да убият чаровния Кафри. При първия инцидент операцията струва 3500 британски лири  и сега тя не пожалва още 4000, за да спаси любимия си котарак от смъртта. Специалистите са на мнение, че дори да се възстанови, котаракът никога няма да ходи, така че животът му би бил безсмислен.

Кафри е любимец и на децата (сн. dailymail)

Никой не повярва на очите си, когато дни след операцията котката – чудо  се изправи на крака, бързо се научи да пази равновесие и само с два десни крака проходи, и дори заподскача. Чаровният персийски котарак Кафри е любимец в квартала и пример, как потресаващата и неугасимата жажда за живот, е способна на  чудеса.

Боян Петракиев
бyтoн зa cпoдeлянe