TV7 уволни Люба Кулезич

17
Добави коментар
mignews
mignews

Водещата накърнила „достойнството на протестиращите българи“ в последното си предаване

Ръководството на TV7 взе решение да не продължава договорните отношения на телевизията с водещата Люба Кулезич, съобщиха от TV 7.

„Г-жа Кулезич отказа да спазва елементарните журналистически стандарти за правене на публицистика – показването на различните гледни точки. Г-жа Кулезич не спази принципите на балансираността в ситуация, в която обществото е в състояние на масов протест и крайно настроено към политическия модел. В последното издание на „Насреща Люба Кулезич“ беше накърнено достойнството и правото на гледна точка на протестиращите български граждани и беше отразен само един политически тип позиция.

„Ръководството на телевизията се разграничава от това поведение и заявява отново своята позиция на пълна подкрепа на гражданското общество и показването на гледните точки на протестиращите. Благодарим на Люба Кулезич за съвместната работа, в която имаше и много положителни моменти“, заяви изпълнителният директор на медията Николай Бареков“, съобщават от TV 7.

В последното неделно предаване на Люба Кулезич, нейни гости бяха журналистът Георги Коритаров и бившият син активист Йордан Соколов. Коритаров сравни бунтовете с летяща чиния и вадене на зъб. „Протестите приличат на движение на летяща чиния. Това е в зоната на научната фантастика, защото реализацията на очакванията на протестиращите ще бъде същата като вероятността да се види кацането на летяща чиния“, каза той. „Ваденето” на правителството прилича на ваденето на зъб. Когато отидете при стоматолог с много тежък проблем, трябва да ви се отстрани зъб и знаете как хирургът започва да се върти около вас, за да извади зъба. Така и правителството беше махнато – като се опитаха да го „разклатят“ от всички посоки“, коментира още журналистът.