Направи си сам мартеници за хапване

2
Добави коментар
artandblog
artandblog

Правили ли сте някога мартеница за хапване? Едва ли ви е хрумвала подобна идея, но за Станислава Димитрова от bobthechef.com тази идея не е чужда, а вече вкусна реалност. Научете нейната сладка рецепта.

Продукти:

2 ч. ч. брашно
? ч. ч. кафява захар
4 с. л. лимонен сок или настъргана лимонена кора
1 с. л. ванилия
? с. л . сол
1 ч. ч. масло
1 белтък
2 с. л. лимонен сок
2 ч. ч. пудра захар
оцветители за глазура

За тестото:

Разтопете маслото и в него изсипете захарта. Добавете лимонов сок, ванилия и сол. Много бавно добавяйте брашно, за да се получи меко и ронливо тесто. Разточете върху набрашнена повърхност до дебелина около половин сантиметър. Изрежете с нож или готови формички.

Готовите фигурки поставете върху хартия за готвене и печете докато станат златисти в предварително загрята фурна на 150 градуса, около 10-15 минути. Оставете добре да изстинат, преди да ги преместите, за да не се ронят.

За глазурата:

Смесете лимонов сок с белтък и разбийте на сняг, като бавно добавете пудра захар. Глазурата трябва да ви се получи гъста и пухкава. (Идеална е за нанасяне, когато капка глазура се задържа на повърхността около 5 секунди.) Оцветете части от нея в червено и зелено. Сега е ред вашата творческа личност да се прояви. Оставете глазурата върху курабийките да изсъхне. Добър апетит! Източник: bobthechef.com

Copyright: Stanislava Dimitrova