20 в болница след катастрофа край Русе

1
Добави коментар
dbasharanov
dbasharanov

20 души са в болница след катастрофа с автобус край Русе, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Русе. В 7:17 часа тази сутрин в полицията е постъпил сигнал, че по пътя Силистра – Русе, в района на град Мартен, автобус МАН, превозващ работници от село Юделник за Русе, е излязъл от пътя вдясно и се е блъснал в ограда и портал на стопански двор.

Към мястото на инцидента незабавно са изпратени екипи на Спешна помощ, три полицейски патрула и екип на „Пожарна безопасност и защита на населението”, а други полицейски екипи са били включени за осигуряване на коридор и безпрепятственото придвижване на линейките до МБАЛ – Русе.

При удара 31-годишният водач на автобуса Ц.С. е бил затиснат и се е наложило да бъде изваден с техника от екипа на пожарната. Алкохолната проба на водача е отрицателна. Според думите му до инцидента се е стигнало, тъй като му е прилошало.

Общо 20 души са приети в МБАЛ – Русе за преглед и оказване на медицинска помощ. Според първоначалната информация от медиците, пострадалите са били контактни.

На мястото на инцидента се извършва оглед от дежурна оперативна група на МВР. Причините за пътнотранспортното произшествие се изясняват. Броят на пострадалите хора и видът на травмите им са в процес на установяване.