Белези от акне

2
Добави коментар
caps
caps

Могат ли да се премахват белезите от акнето?

Акнето е едно проклятие, което голяма част от хората трябва да преживеят, особено през тийнейджърските години. Има щастливци, които трябва да се справят с няколко пъпки, но в повечето случаи акнето може да доведе до трайни белези, които остават за цял живот, ако не се вземат някакви мерки. Ако не искате да се примирявате с този кожен проблем, вижте няколко предложения от дерматолог Иванова от Стара Загора.

В интерес на истината, съществуват различни методи за лечение в днешно време, които могат напълно да премахнат белезите или поне да ги намалят до такова ниво, при което те трудно се забелязват. Такива са например химически пилинг, дермабразио, лазерно лечение и други. Тези процедури се правят единствено от кожен специалист, като посещението на всеки друг лекар може да не доведе до желаните резултати.

По време на консултациите, дерматолог Иванова съветва всички свои клиенти да поискат снимки на пациентите, които са преминали през тези процедури, преди и след тях, за да се уверят в ефективността на избрания от тях вариант. Всеки по-добър кожен специалист трябва да разполага с такава галерия от снимки. Обсъдете с дерматолог възможните варианти за лечение и кой от всички тях ще е най-подходящ за вашия случай. По-долу ще може видите някой от най-популярните процедури, които да ви отърват от старите белези от акнето.

Химически пилинг – При него се прилагат химикали върху кожата, което води до отлепяне на най-горния й слой и след няколко дни се получава нова кожа под старата, която пада. След процедурата можете да се чувствате дискомфортно, като усещате сухота и получавате зачервявания, но резултатите след това определено ще ви зарадват. Дерматолог Иванова от Стара Загора казва, че този метод е най-подходящ при по-плитки белези, като обикновено се налагат няколко процедури преди да се изчисти лицето ви напълно от тях. Този метод е полезен и при наличието на акне в момента, като то се премахва изключително добре и така кожата на лицето ви става гладка и сияйна.

Дермабразио – Тази процедура включва триене или полиране на повърхностния слой на кожата с помощта на четка с въртяща се глава, подобна на шкурка. Тъй като триенето е само върху най-горният слой на кожата, тази процедура е най-подходяща за плитки белези. Дерматолог Иванова обяснява, че тази терапия се прави под местна упойка и в началото кожата изглежда наранена, но след няколко дни се вижда реалния резултат от нея. Обикновено са нужни няколко процедури за напълно премахване на белезите.

Лазерно лечение – използват се различни видове лазерни лъчи за отстраняване на кожните участъци засегнати от белезите, като така може да се стигне до желаният слой от кожата, без да е наложително да се отстраняват здравите участъци. Най-новите лазери могат освен да коригират белезите, да предизвикват производството на колаген, който е много полезен за еластичността на кожата.

Допълнителна информация за процедурите и лечението на кожни проблеми предлагани от дерматолог Иванова от Стара Загора можете да намерите на

http://dermatolog-ivanova.com/лечение