Днес+ :: Скаути правят благотворителен базар на мартенички в подкрепа на онкоболни деца

1
Добави коментар
DanielaK
DanielaK

Скаути правят благотворителен базар на мартенички в подкрепа на онкоболни деца

25.02.2013 15.23

От днес(25 февруари) до 1 март 2013 г. пред Областния информационен център-Варна Организацията на българските скаути провежда благотворителна разпродажба на мартеници, изработени от самите скаути. Кампанията е в подкрепа на програма АРТОН за арт терапия на деца, борещи се с онкологични и хематологични заболявания в МБАЛ“Света Марина“. Всички събрани средства ще бъдат дарени за нуждите на програмата за закупуване на необходимите материали за осигуряване на ежедневната работа на арт ателиетата в клиниката по детска онкохематология във Варна.

В дните на кампанията благотворителният щанд на скаутите ще бъде разположен пред Областния информационен център на площад „Св. Св. Кирил и Методий“ №2 (Козирката) от 14.00 часа до 17.30 часа. На него ще бъдат изложени над 1000 мартенички, изработени от деца и младежи от скаутската организация по време на специално организирани за целта работилници. Чрез инициативата скаутите искат да подарят своята любов на болните деца, да им изпратят своята надежда, че някой ден те ще бъдат сред тях здрави и весели и ще носят в сърцето си любовта, която те сега им дават.

Областният информационен център и Организацията на българските скаути Ви канят да се включите в благотворителната кампания. Това е втората подобна инициатива на скаутите в подкрепа на програмата за изкуство в болнични условия за деца, лекуващи се от хронични кръвни и онкологични заболявания ARTON http://www.facebook.com/ARTON2012

Днес+