Уволниха Люба Кулезич

1
Добави коментар
yApple

Официалната позиция на TV7 е следната: „Г-жа Кулезич отказа да спазва елементарните журналистически стандарти за правене на публицистика – показването на различните гледни точки. Г-жа Кулезич не спази принципите на балансираността в ситуация, в която обществото е в състояние на масов протест и крайно настроено към политическия модел.

В последното издание на „Насреща Люба Кулезич” (25 февруари, неделя, 9 – 12 ч., бел.ред.) беше накърнено достойнството и правото на гледна точка на протестиращите български граждани и беше отразен само един политически тип позиция.“

Относно освобождаването на Кулезич изпълнителният директор на TV7 Николай Бареков заяви: „Ръководството на телевизията се разграничава от това поведение и заявява отново своята позиция на пълна подкрепа на гражданското общество и показването на гледните точки на протестиращите. Благодарим на Люба Кулезич за съвместната работа, в която имаше и много положителни моменти”.

Потърсена за коментар, Люба Кулезич каза пред Mediapool, че престоят й в ТВ7 бил “непрекъснато отбраняване на свободата“ й. “Докато бях в телевизията, трябваше да се защитавам, в това число и в ефир, че съм в проправителствена и слагаческа телевизия. Трябваше да се разграничавам. Всеки гради собствената си свобода, доколкото тя е възможна. Бранех я със зъби и нокти“, заяви Кулезич.

“Не аз изневерих на стила си, някой друг беше“, допълни тя.

На въпрос защо тогава винаги е демонстрирала доброто си отношение към министър-председателя в оставка Бойко Борисов, Кулезич отговори: “Не аз бях човекът в телевизията, който поддържа близки отношения с Бойко Борисов, не аз се радвах на есемесите му, нито пък съм получавала такива“.

По думите на Кулезич, тя вече има няколко предложения за работа и със сигурност ще работи на “по-професионално място“. На въпрос дали става дума за медия, близка до Делян Пеевски, тя отговори утвърдително, но обясни, че все още не е решила кое предложение ще приеме.

Вижте снимки на Люба Кулезич >>