Небрежен кок за елегантна визия

1
Добави коментар
DanielaK
DanielaK

Кокът е универсална прическа, която се вписва еднакво добре както в ежедневието, така и на официална вечеря или парти. Той придава на цялостната визия класическа елегантност и секси излъчване.

Добрата новина е, че всъщност не е никак сложно да си спретнете сами такава красива и ефектна прическа.

Неотдавна ви разкрихме как да сътворите кок с помощта на чорап. За днешното предложение пък ще са ви необходими единствено 4-5 фиби и няколко свободни минути.

Любимият ни блог A Cup of Jo разкрива как в няколко лесни стъпки да оформите небрежен и красив кок, при това буквално за нула време.

1-2. Като за начало вържете косата си високо на конска опашка. При последното оплитане на ластика оставете малко „кокче”, както е показано на снимката по-долу. За още по-небрежен вид, разрешете предварително косата с пръсти, вместо с четка или гребен.

3-4. Увийте падащата опашка на руло и започнете да я усуквате около малкото кокче. Не стягайте прекалено много, тъй като целта е прическата да изглежда „въздушно“.

5-6. Използвайте няколко обикновени фиби, за да закрепите вече готовия кок от всички страни. 

Съвет За да постигнете класическо „френско“ излъчване, завършете визията си, като добавите и малка шикозна барета върху вече готовия кок.

A Cup of Jo

Ако тази статия ви е била полезна и искате да откриете още тенденции от света на прическите, присъединете се към Jenite.bg във фейсбук!