Манипулацията TWOO

15
Добави коментар
hristiqnin
hristiqnin

Софтуер разпраща сигнали на различни хора от другия пол със съобщения, че ги харесвате и искате да се запознаете с тях, на свой ред се разпращат сигнали, че Ви харесват и искат да си “чатите„ или кореспондирате. Разбира се в центъра на цялата манипулация стои и непрестанното предложение: “СТАРТИРАЙ СВОЯ 7-ДНЕВЕН БЕЗПЛАТЕН TWOO UNLIMITED ПРОБЕН ПЕРИОД!„ и след това си плащай… “Нямаш кредитна карта? Стартирай своя безплатен пробен период с PayPal.„ продължават “съветите„ или “Няма да се таксува плащане сега чрез твоя избран начин на плащане, но автоматично ще се удържи плащане за 3 месеца достъп до Twoo Unlimited при лв48.99 в края на твоя безплатен пробен период, освен ако не го анулираш преди изтичането му. Тогава ще ти се удържа плащане на всеки 3 месеца докато не анулираш абонамента си, което може да направиш по всяко време . Conditions„

През това време приятелите Ви са получили “поканата„, която уж ЛИЧНО сте им изпратили, и в която ГИ КАНИТЕ най-любезно да се регистрират в сайта и да оставят данните си. Разбира се ВИЕ даже и не подозирате за нещата, случващи се зад гърба Ви!

Докато писах тази статия отворих първа страница на TWOO. На секундата софтуер автоматично генерира съобщение от непозната жена, която “наистина искала да ме опознае„ :))) А друга “си чакаше реда„ за чат. След бърз рефреш с F5 се появи следващото автоматично генерирано съобщение от същата жена, която този път ме канеше на личен разговор за опознаване. Сигурен съм, че те даже и не знаеха за съобщенията които се разпращат автоматично от ТЯХНО ИМЕ.

Сами разбирате, че това пренебрегване и неправомерно използване на профила ни чрез съблазнителни призиви, е морално оскърбително за повечето християни, а и не само християни попаднали във въртележката на TWOO.

И докато страната е в най-голямата си политическа а светът в най-голямата си икономическа кризи, изобретателността в ползването на неморални и манипулативни техники за печелене на пари рязко расте и достига съвсем нови дори и за нашето съвремие върхове. Не по малък е и неприятният отзвук от срещането на профили на женени мъже или омъжени жени, пастори, свещеници, публични лица и други, в сайт за запознанства, представени като търсещи срещи с хора от другия пол, даже посочили и възрастова граница… Хора, на които и през ум не им е минавало да разпращат предизвикателни и изпълнени със съблазън съобщения/чатове на други, съвсем непознати жени и мъже. Цялата картинка може да се опише точно с една дума – Ужас!

Ако Вие сте един от тези, които се чудят как са попаднали в манипулативната въртележка на TWOO или защо получават “покани„ от приятели за регистрация, тази статия би трябвало да всее светлина и даде разбиране за доста от “странностите„ покрай сайта. Аз лично получих запитвания от приятели каква е тази мрежа и защо ги КАНЯ да се регистрират там.. Нека оставим на страна за момента, и че всеки мой приятел, който се е регистрирал там веднага автоматично “е разпратил„ покани и на своите контакти.

За финал, тук съм изложил кратки инструкции за прекратяване и изтриване на акаунт в TWOO:

Влизаме в настройки от следната връзка: http://www.twoo.com/settings/

Кликваме “Редактирай„

Пред нас се отваря формата за настройки на акаунта където с почти незабележим надпис можем да открием връзката за изтриване/деактивиране на акаунт в TWOO

Тук ще получим запитване дали искаме да излезем от страницата, ако не сме съхранили информацията, а след това пред нас ще се разкрие и последния манипулативен текст, който ще се опита да ни “убеди„ в това каква голяма грешка правим:

“Не е за вярване, че това се случва, ****.
Вече искаш да ни напуснеш, само след дни?
Ти дори не си ни дал шанс да докажем, че сайта наистина среща сродни души.

Убедени сме, че още няколко дни ще променят мнението ти.

Помислете добре, преди да изтриете акаунта си завинаги:
*Скрий акаунта си: няма да те показваме в резултатите от търсене и в игрите
*Подновете профила и историята си: започнете на чисто
*Опитай Unlimited акаунт за 3 дни„

И най-долу са бутоните за изтриване на профил, за хора които са убедени, че нямат нужда от манипулаторското “сватосване„ на TWOO, плюс непрекомерното и злонамерено използване на лични данни и снимки.

Паролата с която ще се наложи да потвърдите още веднъж, че желаете да премахнете профила си от TWOO най-вероятно се намира в създадения от тях акаунт и изпратена в email. Ако не я намирате използвайте формата за забравена парола.

Ако имате приятели или познати, които са попаднали в тази ситуация, моля препоръчайте им този материал с инструкции. Успех, и бъдете внимателни и мъдри когато сърфирате из виртуалното пространство.

Всички права запазени © 2014. Препечатвания и препубликации само с разрешение:
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Венци Тоневски е създател и главен редактор на християнския уеб портал – християни.ком.
Занимава се с интернет маркетинг, SEO (оптимизиране на уеб проекти за търсачки) и програмиране.
Има техническо образование в областта на уеб дизайна, компютърните системи и компютърните мрежи.
Поддържа и развива десетки уеб прооекти, по-популярни от които Християни.ком, Българско Семейство и Български Християнски Форуми. Мултимедийните видео портали: PikFun, Църква.ком.
От 2012-та година е главен уеб дизайнер и консултант по интернет присъствието на електронното издание Свобода за всеки.
През 2014-та година става собственик на новинарския уеб портал Български Репортер.