Арестуваха шефа на Инспекция по труда в Стара Загора

2
Добави коментар
tedy79
tedy79

Директорът на Инспекцията по труда в Стара Загора Камен Маринов е задържан за 24 часа. Информацията за задържането е потвърдена официално от полицията в Стара Загора, макар и без коментар. По неофициална информация пък Маринов е бил арестуван още сутринта и е обвинен по чл. 282 от НК за длъжностни престъпления, Камен Маринов беше един от свидетелите по делото срещу бившия социален министър Емилия Масларова за ремонта на социалния дом в Стара Загора. В средата на 2011 година той заяви пред съда, че през 2009 г. обвиняемият Венцислав Драганов му се обадил по телефона и го заплашил да внимава какво говори, за да не му се случат неприятности.

Причината била сигнали, изпратени от Маринов до министерството за теч в новоремонтираната сграда на социалния дом в Стара Загора. Свидетелят подал жалба и до прокуратурата, но тя не била разследвана поради липса на доказателства.

Венцислав Драганов е собственикът на фирмата, която е извършила ремонта. По-рано в хода на процеса ключовият свидетел Тодор Павлов се отказа от показанията си по време на досъдебното производство и каза, че също е бил заплашван от подсъдимия Драганов.

Обвинението срещу Масларова е за ощетяване на държавата с 11 млн. лева, предназначени за ремонт на социалния дом в Стара Загора. /БЛИЦ