Fast Tube 2.3 от Casper

7
Добави коментар
Casper
Casper

През изминалата нощ поприключих с новата версия на WordPress плъгина ми за лесно вмъкване на видео клипове в постове или страници от Тубата – Fast Tube 2.3 – и я пуснах по течението. Граби народе, хехе!

Първото ново нещо, което ще забележите е Видео Галерията. В нея ще ви излизат всички видео клипове добавени из постовете и страниците с плъгина.

Хубавото е, че освен да преглеждате, може и да проверявате дали видеото не е изтрито с бутона Check и ако е, то полето с VideoID-то ще ви светне в червено. В последно време YouTube трият яко клипове за нарушени авторски права. Умишлено не съм пуснал автоматична проверка, защото при блогове с повечко добавени клипове процедурата става тежичка. Обратното, когато всичко е наред VideoID полето светва в зелено.Вторият бутон от тройката в дясно е предназначен да се ползва в случаите, когато се открили изтрито видео. Просто поставете новото VideoID в полето и натиснете Change. Ще разберете за смяната, когато полето светне в синьо.За третият – Remove – сигурно се досетихте – премахва, забележете, само съответното видео, а не изтрива целия пост или страница.

Има още какво да оправям по галерията, но избързах с пускането и за да чуя отзиви и да видя каква ще е ползваемостта й изобщо.

Оправил съм още няколко дребни бъгчета, но другото, което трябва да се отбележи за версия 2.3 е, че преместих настройките и галерията в самостоятелно top-level админ меню.

Работата по плъгина продължава…

Може да изтеглите актуален Fast Tube от секцията Downloads в този блог.

Алтернативата е да посетите WordPress Plugins директорията: http://wordpress.org/extend/plugins/fast-tube/

Очаквам критики и коментари и този път. Хайде, че чужденците ви изпревариха, хехе.

WordPress675Casper, Fast Tube, WordPress, YouTube, видео, клипове, плъгин