Бойко Борисов в болница с хипертонична криза (обновена+снимки+видео)

3
Добави коментар
dbasharanov
dbasharanov

Премиерът в оставка е настанен в Правителствена болница

Видео

Бойко Борисов в болница с хипертонична криза

Затвори

Премиерът в оставка
Бойко Борисов

Бойко Методиев Борисов е министър-председател на България от 27 юли 2009 г. … към профила
е постъпил в Правителствена болница (Болница „Лозенец), съобщи директорът на болницата проф. д-р Любомир Спасов.

Борисов е постъпил в болницата вчера в 17.30 ч. с хипертонична криза, високо кръвно – 190/110.  Към момента състоянието му е овладяно. Препоръчано му е да остане в болницата и утре, както и да не спортува няколко дни, каза още проф. д-р Спасов.

Борисов страда от исхемична болест на сърцето и вероятно голямо психическо напрежение е провокирало хипертоничната криза, коментира още Спасов. Не е прединфарктно състояние, той от години има исхемична болест на сърцето, която е в начален стадий. Поради това, че сърцето има повишени изисквания пред себе си, по-големи натоварвания, исхемичната болест може да се задълбочи при хипертонични кризи. Това е причината да се стремим да я овладеем много бързо, обясни още лекарят.  Той потвърди, че Борисов приема редовно лекарства за нормализиране на кръвното налягане от година насам.

От правителствената информационна служба съобщиха, че Борисов е в болнични.

Припомняме, че днес премиерът в оставка трябваше да присъства на Консултативния съвет по национална сигурност, свикан от президента заради политическата и социална криза в страната.

Автор:

Константин Тодоров

Разпечатай
Изпрати