Александър Йорданов: Има картел между трите ЕРП-та

1
Добави коментар
tedy79
tedy79

Според бившият шеф на парламента и посланик Александър Йорданов протестите днес са в резултат от отказа на правителството на ГЕРБ да строи втора атомна централа. В студиото на Телевизия “Европа” Йорданов каза, че ако властта бъде взета от социалистите, те ще възстановят строителството на “Белене”. Бившият син лидер цитира статия в руския печат, в която се подчертава, че главната грешка на правителството на Борисов е именно отказа му да стори втората атомна централа.

“Очаквах от политиците да отговорят на въпроса защо високите цени на тока се появиха точно сега и то от три различни ЕРП- та, които са от различни държави, това е картел”, смята Йорданов. Това е опасно за националната сигурност, защото такъв картел застава срещу държавата, твърди бившият ни посланик в Полша и Македония.

Йорданов посъветва президента и политиците да разгледат въпроса за наличието на картел между трите ЕРП- та. Той смята, че точно тези действия на трите компании са довели директно до протестите и до свалянето на правителството.

“На нашето общество му липсва едно качество”, каза още дипломатът. “ Това е солидарността – между бедни и богати, между имащите и нямащите, това липсва у нас”.

Той припомни, че преди 23 години група от 39 народни представители биха тревога, че в Конституцията има недостатъци. Идеята днес за Велико народно събрание еабсудна в тази обстановка, това може да стане при следващия парламент. /БЛИЦ