Дерби на челниците в Италия – Наполи посреща Ювентус | Prognozi365.com – Футболни Прогнози

29
Добави коментар
stoian32
stoian32

Определено най-интригуващата среща от 27-мия кръг на италианската Серия А е дербито между двата тима, които в момента се намират на челните две позиции – Наполи и Ювентус. Това прави двубоя изключително важен за тях и за развитието на италианското първенство докрая на сезона. Битката ще се състои на 1 март от 21:45 часа бългаско време. Ще успеят ли Наполи да сведат преднината на опонентите си до минимум, или Ювентус няма да допуснат това да се случи?
Наполи

Наполи определено се очертават като един от големите фаворити за място, даващо право на участие в най-престижния европейски клубен турнир. В момента те се намират на втора позиция и като нищо при една победа днес ще дишат във врата на лидерите. Те не се намират в много добра форма. Загубиха и двете си срещи за Лига Европа от Виктория Пилзен с 2-0 и 3-0 и така напуснаха надпреварата след 1/16-финалите. Въпреки това, страхотна предпоставка за тима от Неапол е, че ще играят пред своята публика у дома, където се представят много убедително и са записали само една загуба и цели 9 победи и 3 равенства. Леандро Ринаудо лекува контузия ще пропусне срещата, а Алесандро Гамберини е под въпрос.

Ювентус

Сезонът на Ювентус до момента се развива по великолепен начин. Макар и да отпаднаха от Купата на Италия в полуфиналната фаза, те вече са на крачка от продължаване напред в друг много важен турнир – Шампионска Лига. Там те успяха да победят Селтик като гост с 0-3 в първия мач от осминафиналния им сблъсък. Така на практика само чудо може да лиши „старата госпожа” от класиране за четвъртфиналите. Този добър резултат е добре дошъл, тъй като сега у тях няма да има напрежение преди мача реванш и дори могат да си позволят да дадат почивка на някои футболисти от титулярния състав. В Серия А Ювентус оглавяват класирането и вървят уверено към защита на миналогодишната си титла. Днешните им опоненти са най-близките им преследвачи, а доста по-назад се намира и отбора на Милан. Миналата седмица отбора от Торино надигра Сиена с класическото 3-0. Днес обаче ще срещнат много по-сериозен опонент в лицето на Наполи. Още повече, Ювентус ще са гост, където са малко по-неубедителни и имат 8 победи, 2 равенства и 2 загуби. Симоне Пепе и Никлас Бендтнер са контузени и ще пропуснат срещата, а Артуро Видал, Мартин Касерес и Джорджо Киелини са под въпрос.

Първият мач между двата отбора този сезон завърши с победа за Ювентус с 2-0. В момента те се намират в по-добра форма и това им дава предимство, но от друга страна ще трябва да гостуват на един от най-силните домакини в първенството. Мисля, че има добър шанс след 90 изиграни минути да не бъде излъчен победител в срещата.

Прогноза: равенство @3,30