Плодове за отлична фигура и през зимата

1
Добави коментар
mmmimi
mmmimi

Това, че навън времето не е подходящо за спорт и активен начин на живот, не означава, че трябва да занемарявате грижата за себе си. В такъв момент пазарът не изобилства от полезни храни. Въпреки това обаче, се намират и такива, които да ви поддържат във форма, дори през студените зимни месеци. Колегите от Sportuvai.bg споделиха някои свои находки в тази област.

Портокали  Освен портокалите, мандарините, грейпфрутът и всички богати на витамин С цитруси ще поддържат добрата ви фигура, независимо, че навън градусите са около нулата. Освен вкусен и полезен, портокалът съдържа само 45 калории. Плодовете от това семейство са перфектен вариант за закуска, но могат да се консумират по всяко едно време на деня. Не забравяйте да включите и фреш от портокал в обедното си меню.

МангоТози „суперплод“ има високо съдържание на хранителни вещества и фибри, което създава усещане за ситост. Може да включите мангото към плодова салата, в сутрешната закуска с мюсли или просто да го изядете в естествено състояние. Неговото място в списъка с продукти за пазаруване е задължително, ако искате да поддържате форма и през зимата.

МорковиПодмяната на месото със зеленчуците е препоръчителен вариант за все още студената зима. Морковите са чудесен избор за това време на годината. Могат да се намерят лесно и са изключително полезни. Едновременно с това поддържат тялото в добра форма.

Целина“Грозното пате“ на зеленчуците ще се превърне в лебед, когато се убедите в редицата му полезни свойства. Задължително включете целината в менюто си, а под каква форма ще ви е приятно да я консумирате – изборът е изцяло ваш. Ако искате да подчертаете сладостта ѝ, препоръчваме ви да я съчетаете с карфиол.

ТикваСъществуват редица разновидности на зимната тиква, но всички до една притежават ниско съдържание на калории и високо на фибри. Като допълнение тя има невероятен аромат. Печената тиква с канела и няколко капки кленов сироп е чудесен зимен десерт, който можете да консумирате без притеснение за теглото си.

Още полезни съвети за отлично здраве и спортен дух прочетете на Sportuvai.bg:

Зимните храни, с които отслабваме (част 2)

Грешки при диетите

Време е за тренировка