франчайз медия

4
Добави коментар
franchising.bg
franchising.bg

На 26 февруари 2013 година на учредително събрание, което се проведе в гр. София, в офиса на Франчайзинг БГ, българските франчайзодатели поставиха началото на Асоциацията на франчайзите в България. Бяха приети Уставът и Етичният кодекс, по които тя ще функционира. Учредителите единодушно гласуваха  председател на Асоциацията да бъде г-н Светослав Билярски.  

Светослав Билярски бе избран за председател на Асоциацията

Създаването на асоциацията беше инициирано от Франчайзинг БГ – българската франчайз медия и франчайзинг консултант. В асоциацията се включиха едни от водещите франчайзи в страната.

Целта на Асоциацията на франчайзите в България е да популяризира франчайзинга като най-ниско рисков модел за започване на нов собствен бизнес и да отличи чрез сертифициране тези франчайзодатели, които наистина осигуряват на франчайзополучателите си ноу-хау, подкрепа и мултипликация на успешен бизнес модел. Асоциацията ще оказва подкрепа при разрешаването на конфликти между франчайзодатели и франчайзополучатели, ще организира курсове и семинари.

За Председател на Асоциацията на франчайзите в България бе избран Светослав Билярски, който заяви: „През всяка от изминалите 5 години франчайзите в България нарастват с по над 20% и в момента над 110 действащи вериги предлагат на предприемачите възможността да започнат бизнес по изпитан модел. Тенденцията ще се запази и през следващите 3 години очакваме този брой да се удвои. Асоциацията на франчайзите в България ще изиграе важна роля за саморегулирането на индустрията и ще помогне за утвърждаване на положителния имидж на този бизнес чрез още по-добро структуриране на франчайз веригите.”

Сред учредителите и първите членове на Асоциацията на франчайзите в България са веригите: Subway, Fornetti, RE/MAX, Мания, Форос, Адрес, Internetreklama.bg и ERA.

http://franchiseassociation.bg/