Акула „закуси“ с плувец в Нова Зеландия-Видео

4
Добави коментар
yApple

Плувец от Нова Зеландия загина след нападение от акула, предаде АП.

Инцидентът е станал на плаж западно от Окланд. 47 -годишният мъж плувал, когато бил нападнат от акула. Полицията се намесила и дори произвела няколко изстрела по акулата, но хищникът изчезнал в океана.

Местни рибари разказват, че акулата се появила изведнъж и нападнала плувеца. В следващия момент навсякъде плиснало кръв. След това последвала втора атака, уточнява в. „Ню Зиланд хералд“.

Само 11 смъртоносни атаки на акули са регистрирани в Нова Зеландия от 1847 г., откогато се води статистиката. Последното нападение от далечната 1976 г., припомня АФП.

Властите все още няма обяснение защо акулата е нападнала плувеца. Според предварителните оценки тя е била около 4,2 м. дълга.

Експертът по акулите от департамента по оказване на околната среда Клинтън Дъфи заяви, че в Нова Зеландия са много редки случаите на нападения на акули.

„Има много по-малко нападенията от акули, отколкото в Австралия,“, каза Дъфи. Според него около Нова Зеландия водите са по-студени и акулите в 99% от случаите игнорират хората във водата. 

Нова Зеландия