Спряха стачката за пари в Спартак (Варна) – УЕФА дава 12 000 лв. на ДЮШ

1
Добави коментар
DanielaK
DanielaK

Стачката за пари в Спартак 1918 приключи, след като последните трима, които бойкотираха – Генко Славов, Мирослав Марков и Георги Филипов, вчера участваха в двете тренировки. Футболистите получиха заплатите си за януари и им бе гарантирано, че до лятото плащанията ще са изрядни. „Кметът преведе сума, която осигурява финансирането ни напролет. Всичко е платено на играчите, поръчана е и нова екипировка“, заяви за „Народно дело“ Иван Найденов. Той уточни, че спонсорът Пламен Стилиянов е категоричен, че повече няма да дава пари на клуба.

„Има сериозни индикации, че нещата ще се оправят и каквото ни е обещано, ще се изпълнява. Затова поднових тренировки и се надявам най-лошото да е зад гърба ни“, каза за „Народно дело“ пък Генко Славов.

От клуба уточниха, че заплатите за декември, които бяха раздадени в понеделник, не са от сумите за ДЮШ на клуба. „Въпросната сума за школата идва от УЕФА и е в размер на 12 000 лева. Тя се използва само по предназначение и ако се установи, че парите са дадени за нещо друго, подлежим на санкции“, лаконични са от Спартак 1918.