Блейк Лайвли

1
Добави коментар
yApple

С харизма, чар, сексапил и остроумие няма как Блейк Лайвли да остане незабелязана – от мъже, жени, режисьори, критици, фенове… Коя е Блейк Лайвли и какво не знаем за нея?

Семейство и ранни години

Блейк Кристина Лайвли е родена на 25ти август 1987г. в Тарзана, Лос Анджелис, в семейството на Ърни и Илейн Лайли. Актрисата се радва на голямо семейство – има един брат (Ерик), две полусестри (Лори и Робин) и още един полубрат (Джейсън), а самата тя е най-малката от общо петимата. Днес всеки от тях се занимава под някаква форма с актьорство .

В детството си Блейк не се е отделяла от родителите си. За да не я оставят сама или пък да я поверят на детегледачка, Ърни и Илейн са водили бъдещата звезда на курсове по актьорско майсторство, които те лично водели. Там тя научила доста полезни хитрини. В училище Блейк Лайвли е била отговорна ученичка, записвала се на различни кръжоци, защото искала да опита всичко. Била е мажоретка, член на ученическия съвет, пеела в хора и се изявявала като отговорник на класа. На въпроса, кога й е оставало свободно време, актрисата отговаря, че „имаш ли желание, има и начин“.

Кариера

Блейк Лайвли не е от актрисите, които са били запленени от актьорството от самото начало. Дълго време не е знаела с какво иска да се занимава. Тогава брат й Ерик поема нещата в свои ръце, като й урежда няколко прослушвания, на които Блейк се справя отлично и така прави първите си крачки в киното.

На 18г. Блейк Лайвли се снима в „Женско братство“ като Бриджет – една от четирите главни героини, а три години по-късно и продължение на лентата. През 2006г. участва в „Accepted” – филмът не се харесва на критиците, но за сметка на това играта на Блейк прави впечатление и името й все по-често започва да се споменава в актьорските среди. 2007г. е една от най-печелившите за Блейк Лайвли – изиграва ролята на момиче, болно от булимия, и се снима в хитовия сериал „Клюкарката“. За ролята си на Серина тя получава 50хил. долара на епизод.
През 2010г. Блейк играе в лентата „Градът“, където работи и с Бен Афлек, а миналата година я видяхме във фентази филма „Зеленият фенер“. Тази година очаква Блейк Лайвли да се появи в „Диваци“ – криминална драма, в която си партнира с Джон Траволта, Салма Хайек и Ума Търман. Точно днес пък стартира и последният сезон на „Клюкарката“ с нейно участие. Феновете тръпнат в очакване да разберат как ще завърши историята на любимата им Серена (името на героинята на Блейк).

За в бъдеще Блейк Лайвли казва, че не разчита на актьорската си кариера. Обмисля да се занимава с декорация на дома, тъй като й харесва да се „заиграва“ с цветове и текстури. Другият й вариант е да се отдаде на кулинария – нейната голяма страст. Личен живот

Блейк Лайвли не обича да говори за личния си живот и неведнъж е заявявала това пред медиите. Но отказва и да се крие. През 2008г. тя официално обявява връзката си с екранния й партньор от сериала „Клюкарката“ – Пен Баджли. Двамата излизат в продължение на почти три години, но слагат край на отношенията си, тъй като разбират, че искат различни неща. Блейк търси сериозна връзка, мечтае за брак и голямо семейство, а Пен е на мнение, че все още е млад за подобен живот.

През май 2011г. Блейк покорява сърцето не на кого да е, а на самия Леонардо ди Каприо. Двмата изживяват своя бурен романс, който приключва след няколко месеца – през октомври същата година. Като причина за раздялата се носят различни слухове – от свободолюбивия характер на актьора до неразбирателство на актрисата с майката на Лео.

Всяко зло за добро. Няколко седмици по-късно Блейк Лайвли започва връзка с Райън Рейнолдс,който току-що се е развел с бившата си половинка Скарлет Йохансон. Тази година през септември двамата официално сключиха брак, изненадвайки всички с тайната си сватба. Днес Блейк и Райън са щастливи заедно и се стараят да прекарват възможно повече време заедно. Любопитно за Блейк Лайвли

Актрисата попада в топ 50 на всички мъжки класации. Обявена е за една от най-желаните жени на 2011та, а списание „Тайм“ я включва в класацията си за „най-влиятелни личности на 2011г.“.
Блейк не крие, че е гласувала за Барак Обама. Освен това се снима в реклама в подкрепа на Обама. Готварството е нейната голяма страст. Звездата твърди, че се е замисляла дали да не си отвори собствена пекарна или дори ресторант. Освен това споделя, че посещава готварски курсове всеки път, когато й се наложи да живее за известно време на друго място. Там тя изучава местната кухня и смята, че така най-лесно опознава културата на региона. Има куче на име Пени, което подари наскоро на Райън Рейнолдс и което днес отглеждат съвместно.

Вижте също: Стилът на Блейк Лайвли

08.10.2012/ Христина Спасова