Чаровните турски актьори

3
Добави коментар
DanielaK
DanielaK

Факт е, че турските актьори, които всяка вечер правят компания на българския зрител, не са толкова красиви, колкото колежките им. Но и сред тях има представители, които заслужават внимание и признание. Ето кои са най-чаровните турски актьори:

Бурак Йозчивит

Бурак Йозчивит все още не може да се похвали с богат опит в театъра или телевизията, но с няколко роли успя да докаже таланта си и да омае нежния пол. У нас актьорът е познат с участието си в сериала „Малки тайни“, но всъщност най-успешната му роля до момента е в историческата теленовела „Великолепният век“.

Сериалът вече се излъчва в девет страни, като се очаква скоро да се завърти и в родния ефир. Преди да се захване с актьорството, Бурак работи като модел – снима се за реклами и фотосесии към популярни издания, докато един ден не забелязват харизматичното му излъчване. Какво ли е подготвила съдбата за напред?

Бурак Хаккъ

Бурак Хаккъ е популярен турски актьор не само в родината си, но и на Балканите като цяло. Дори наскоро стана ясно, че един от най-големите му фен клубове се намира в Гърция. Преди да добие популярност, Бурак влага силите си в различни занимания. Първоначално завършва икономика в Истанбул, която продължава с магистратура в Швейцария. Междувременно играе баскетбол и се снима в реклами.

През 1994г. е обявен за най-добър модел в Турция, а по-късно участва в международни конкурси в Австралия, Тунис,Швейцария. С актьорство се залавя по-активно едва през 2006г., когато се снима в „Изгубени години“. Днес Бурак Хаккъ е щастливо женен, има син и продължава да трупа успешни роли.

Енгин Акюрек

Броят на фенките на чаровния Енгин Акюрек нараства с всеки изминал ден. А откакто в България стартира сериалът „Пепел от рози“, актьорът се радва на още повече интерес. Днес той е смятан за един от най-красивите мъже в Турция и редовно получава предложения за роли и участия. Всъщност Енгин Акюрек не е очаквал кариера в телевизията.

Актьорът завършва специалност „История и география“ в университета в Анкара, докато театърът е бил просто хоби. По-късно чаровникът се явява на кастинг за телевизионно състезание за звезди, което в крайна сметка печели. Победата му носи слава, роли в няколко турски сериала, а по-късно и награди от местни фестивали.

Къванч Татлъту

Къванч Татлъту печели приза за най-известен турски актьор за миналата година.

Известен още с прякора „турския Брад Пит“, чаровникът омагьосва нежния пол с излъчване и талант. У нас е познат като Мехмед от „Перла“, а също и с ролите си в „Забранения плод“ и „Двама завинаги“. Любопитното при него е, че дълго време актьорът се чудил дали да се отдаде на спорта или на изкуството.

След като в училище се занимавал активно с баскетбол и се отличавал от останалите играчи със завидни умения, Къванч Татлъту бил категоричен, че ще стане спортист. Баща му е този, който го тласка към актьорството, а майка му го превръща в модел. след като изпраща негови снимки в модна агенция. Преди да се превърне в един от най-чаровните турски актьори, Къванч работи като фотомодел и печели приза за „най-добър модел“ на световно ревю.

Мурат Йълдъръм

Когато Мурат Йълдъръм записва специалност „Машинно инженерство“, той не знае, че няколко години по-късно ще играе в един от най-успешните турски сериали „Гордата Аси“. Макар да е влязъл изцяло по собствено желание в Техническия университет, актьорът не може да остави театъра и участва активно в постановки за аматьори.

 

 

Мурат не е от най-красивите актьори, но хората го харесват заради силното излъчване, таланта и харизмата. Участията в безброй театрални постановки правят актьора познат на аудиторията, затова, когато той се появява и по телевизията, никой не е изненадан. Дори напротив – феновете се радват на новото му амплоа.

Вижте също: Най-красивите турски актриси

16.07.2012/ Христина Спасова