Как спящата красавица се превръща в зомби

1
Добави коментар
mmmimi
mmmimi

Може ли Спящата красавица да се превърне в злата орисница или злобна вещица?

„Daily mail” разказва историята на ученичка, която подобно на принцесата от приказката изпада в безкраен сън. Същевременно обаче заради болестта си момичето се превръща в кошмар за своите роднини.

Луис Лийд страда от рядко заболяване, наречено Лвеин-Клайм синдром или синдром на Спящата красавица. Това е неврологично разстройство, от което страдат едва 65 души във Великобритания.

Заради болестта тя спи по 44 дни, без прекъсване.

Дълбокият и продължителен сън не е единствената трудност за девойката и семейството й. Заради заболяването си в определени периоди тя се превръща в кошмар за роднините си. Луис изпада в особено състояние на транс, държейки се като зомби.

По време на тези пристъпи тя наранява себе си и напада своите близки. В такива случаи тя блъска главата си в стената. Случвало се е да атакува по-малкия си брат и да се тъпче бясно, с каквото намери в хладилника.

Освен това, момичета страда и от раздвоение на личност в стил доктор Джекил и мистър Хайд. В състояние на транс тя може да се държи като бебе, а в следващия момент както агресивен пияница.

Майката Сета разказва, че Луис се страхува да заспи, защото може и да не се събуди.

За първи път родителите й разбрали за заболяването, когато била на 14 години. Тогава тя се прибрала от училище и припаднала на дивана.

Те намерили две годишния си син да скача върху Луис. Родителите успели да я върнат за малко в съзнание, но след това тя изпаднала в дълбок сън.

„Помня, че влизам в дневната и сядам пред телевизора. След това се събуждам и програмата, която съм гледала, е свършила преди часове. На мен ми се струва, че съм спала само 30 минути“, разказва Луис.

Мечтата на момичето е да стане баскетболист.