Търся информация за бракоразводно дело по взаимно съгласие

2
Добави коментар
dbasharanov
dbasharanov

Многопо лесно и евтино излиза ако и двамата искате развод. Ако е така направете следното: І Първо със съпруга си попълвате тази молба .

ДО

РАЙОНЕН СЪД

ГР. …………………………..

М О Л Б А

от ……………………………..

гр. ……….., ул. ……………

ЕГН ………………………….

и

………………………………….

гр. ………., ул. …………….

ЕГН ………………………….

за развод по взаимно съгласие

– чл.50 СК

Господин / госпожо съдия,

Ние – двамата молители, сключихме граждански брак на ………… г. в гр. ……….. . От брака си имаме нямаме деца.

Между нас е налице сериозно и непоколебимо взаимно съгласие да прекратим брака си. Постигнахме споразумение по чл.51 от СК, с което уреждаме всички свои лични и имуществени отношения след прекратяване на брака ни, което прилагаме.

Предвид горното, МОЛИМ да прекратите брака ни по взаимно съгласие на основание чл.50 СК и утвърдите постигнатото между нас споразумение.

Приложения:

1. акт за сключен граждански брак;

2. споразумение по чл.51 СК;

3. вносна бележка за платена държавна такса;

С уважение: 1. 2. подписи

ІІ. Трябва да заплатите 25 лв. по сметката на съда до който подавате молбата за развод /обикновенно във всеки съд има банково гише/ и да приложите към молбата бележката.

ІІІ. Към горната молба прилагате и Споразумението си със съпруга Ви. Ето го и него:

СПОРАЗУМЕНИЕ

НА СЪПРУЗИТЕ ПРИ РАЗВОД ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ

Днес, ………………. 20…..г., между

1. …………………………………………………, ЕГН …………………….., л.к. № ………………….., изд. на ………………… от …………….. с адрес …………………………………………………………………………….

и

2. …………………………………………………, ЕГН …………………….., л.к. № ………………….., изд. на ………………… от …………….. с адрес ……………………………………………………………………………,

, се сключи това споразумение на основание чл.51, ал.1 от Семейния кодекс, с което страните уреждат всички свои лични и имуществени отношения след развода по следния начин:

1. Страните са съгласни бракът им, сключен на …………………г. в гр. ………………, с акт № …….да бъде прекратен по тяхно сериозно и непоколебимо взаимно съгласие, без съдът да издирва мотивите им за прекратяване на брака и без да се произнася по въпроса за вината.

2. Семейното жилище ще бъде ползвано от ………………………………………………………………………………… /това е мястото където сте живели със съпруга си/

3. След прекратяване на брака страните не си дължат издръжка един на друг. /Ако убедите съпруга ви да ви плаща издръжка лошо няма – записвате сумата/

4. След прекратяване на брака, съпругата …………………………. ще носи фамилното име ……………………… /Ако след брака сте си сменили фамилията, а пък искате да си върнете старата фамилия тук пишете старата си фамилия/

С настоящото подписалите го страни заявяват, че уреждат всички свои лични и имуществени отношения след развода и нямат други претенции един към друг.

1. ……………. 2. ……………. подписи

ІV. Подавате тези документи на регистратурата на районния съд. После след месец – два до три, ще ви дойде призовка до вас и до мъжа ви да се явите на делото. Явявате се двамата и казвате на съдията, че си поддържате искането за развод. Друго няма какво да правите по това дело – формалност е ама няма как. После чакате месец – два – три и си получавате решението с което сте разведени. В него ще пише че освен развода трябва да платите и допълнителна такса която е до 40 лв. Т.е. първо 25 лв после 40 лв. – цена на развода – 65 лв общо за двама ви – много по евтино от сватбата! Честито!

ПП Ако съпругът ви не иска развод, тогава е малко по сложно и по скъпо, ама не кой знае колко. За сега пробвайте да го навиете за развод по взаимно съгласие. Ако не, после ще ви напиша, как е и другия начин.