Венета Харизанова

1
Добави коментар
mmmimi
mmmimi

Венета Харизанова е родена в София на 9 октомври 1985 година в София. Учи в 132 СОУ „Ваня Войнова” , а след това в Университета „Джордж Вашингтон” във Вашингтон, окръг Колумбия, със специалност Връзки с обществеността. Защитава магистратура по  Маркетинг и мениджмънт в Университета за национално и световно стопанство.

След като се дипломира, преминава и  курс по право в  Института за следдипломна квалификация към УНСС.  През 2010 година учи  Актьорско майсторство във Филмовата академия в Ню Йорк.

Владее четири езика – английски, руски, испански и италиански. Венета Харизанова обича танците – хип-хоп, танго,  салса,  диско, фламенко.  Рисуването е също едно от хобитата й. Обича да плува и да играе волейбол, но има афинитет и към екстремните спортове.

Венета Харизанова е един от най-успешните български модели. Медиите често я сравняват с Моника Белучи, въпреки, че самата тя твърди, че не открива никаква прилика между себе си и актрисата. Работи като модел в Италия през 2003 г. Освен това е ко-водещ в предаване на RAI 1. Става рекламно лице на едни от най-известните марки очила, като на една от тях е била самата Ева Херцигова. Като най-голям успех отчита победата си в конкурса Fashion TV “Became a Star” в Тел Авив, където побеждава конкуренция от 1800 жени.

На големия екран дебютира в екшън филм на Долф Лундгрен „Механикът“. Била е водеща и на телевизионно предаване в български ефир.

Венета Харизанова е носител на редица награди, сред които Miss Europa, Mrs. Bulgaria Universe 2011, Mrs. Universe 2012 (трето място), 3 пъти носител на титлата Топ модел на годината, Miss Europa Pantene Beauty Award и други.