Интересни проекти за абажур

1
Добави коментар

Интересни проекти за абажур

01.03.2013 г.

Повечето хора ще се съгласят, че добре подбраната лампа поставя финалните щрихи в интериора на една стая. Но намирането на подходяща лампа може да се окаже трудно, цената може да е твърде висока, а дизайнът не съвсем подходящ за вашия интериор. За щастие живеем във времена, в които проектите от типа Направи си сам стават все по-популярни и не е нужно да се притеснявате относно намирането на перфектната лампа, защото може да си я изработите сами и то на доста приемлива цена. Разгледайте нашите предложения и си направете сами перфектната лампа.

Абажур от плат

Ако абажурът на лампата ви не се връзва с цялостната цветова схема в помещението, бихте могли да си изработите нов абажур с помощта на малко плат и велкро. Ако идеята ви допада може да изработите няколко облекла в различен цвят и да префасонирате визията на лампата бързо и лесно, всеки път когато решите да правите някаква промяна в интериора.

Абажур от плетени подложки

За да си изработите тази лампа ще ви е нужна рамката на стар абажур, както и няколко подложки, изплетени на една кука. Измерете височината и ширината на абажура и съединете подложките в желаната форма със съответните размери. След като сте получили едно цяло парче го прикрепете към рамката на абажура.

Абажур със стихове на френски език

Тази удивителна лампа може да изработите с помощта на хартия и малко въображение, разбира се. Подберете различни текстове на френски език и ги оформете с шрифт по ваше желание в някоя текстообработваща програма на вашия компютър. Може да ги комбинирате с интересни графични изображения и да ги позиционирате по странен начин – изборът е изцяло ваш. След като сте готови с обработката, разпечатайте на подходяща хартия и облепете рамката на избрания от вас абажур. За да постигнете този старинен ефект, боядисайте абажура с кафе или чай.

Абажур със снимки

Използвайте вашите спомени, за да осветите интериора. Този проект се различава от останалите, защото не може да бъде купен, и задължително трябва да го изработите сами. Необходимо е да направите колаж от любимите си снимки и да го разпечатате на хартия, с която да облечете рамката на абажура. Вашите снимки ще се превърнат в основен декоративен акцент, независимо в кое помещение поставите лампата.

Абажур от пътна карта

Картите могат да бъдат комбинирани с най-различни предмети и да се превърнат в страхотна декорация за дома. Това е една много добра идея, особено ако сте загубили ориентация в декорацията на помещението. Направете си абажур от карта и може би ще откриете нови посоки за развитие.

Източник: decoist.com
Посещения: 2285