Кросфит тренировка за напреднали

1
Добави коментар

Кросфит тренировка за напреднали

28/02/2013г.

Кросфит тренировка за напреднали

Трениращите кросфит или друг спорт, знаят че за постигане на ниво на тренираност трябва време и постоянство. В никакъв случай не се хвърляйте на сложните и трудни упражнения, ако сте начинаещ, за да не се контузите.

Кросфит тренировката за напреднали може да се състави от много разнообразни упражнения. В настоящия материал ще ви предложим една примерна. Тя  включва:

• Набирания на лост – 50 повторения;

• Коремни преси до седеж – 100 повторения;

• Клек с тежест – 50 повторения. Тежеста се определя от индивидуалните ви възможности;

• Подскоци на въже – 100 повторения.

Целта е да направите три кръга от всички упражнения в тази последователност като може да си почивате, когато усетите умора.

Правилно изпълнение на упражненията. След като сте напреднал вероятно знаете кое упражнение как се изпълнява, но за незапознатите ще споделим.

Набиранията се правят като брадичката, в горно положение на тялото, е над лоста. При спускане на тялото надолу ръцете се разгъват напълно. 

Коремните преси се изпълняват, докато тялото достигне седнало положение. Ако желаете може да хванете тежест пред гърдите си.

Клек с тежест – при изпълнението на клека внимавайте коленете да не преминават линията на пръстите. Дръжте гърба изправен с естествена извивка на кръста и бутайте с таза назад, когато клякате.

Подскоци – това упражнение е с аеробен ефект. Засилват притока на кислород в тялото и активират горенето на мазнините. Чудесно упражнение, което е стабилизиращо и натоварва много долната част на тялото и коремната мускулатура.