Създаден е Национален съвет за цени и реимбурсиране на лекарствата

1
Добави коментар
pepihappy
pepihappy

Създаден е Национален съвет за цени и реимбурсиране на лекарствата, който ще заработи скоро. Това каза здравният министър в оставка Десислава Атанасова в отговор на въпрос на депутата от Коалиция за България Мая Манолова относно мерки на Министерството на здравеопазването по Доклада на Временната анкетна комисия за проучване на причините, довели до повишаване цените на определени групи лекарствени продукти, заплащани със средства от бюджета на НЗОК и/или републиканския бюджет, и предлагане на възможни мерки за намаляване на публичните разходи, предаде репортер на Агенция „Фокус”. 

Според Мая Манолова този Национален съвет за цени и реимбурсиране още не е създаден, няма и да бъде назначен, защото днес е било последното заседание на Министерски съвет.

„Няма повод да се притеснявате, защото Национален съвет за цени и реимбурсиране ще заработи. Предстои да се сформира служебен кабинет”, отговори Десислава Атанасова. „Гарантирам, че този национален съвет ще заработи”, подчерта тя.

„Имаше лекарствени продукти, които липсваха от пазара, но благодарение на това, че МЗ и бизнесът се ангажираха доставките да са регулярни, въпросът е решен”, заяви Атанасова.

loading…