Днес+ :: Община Варна предлага различни възможности за заплащане на местни данъци и такса битови отпадъци

1
Добави коментар
dbasharanov
dbasharanov

Община Варна предлага различни възможности за заплащане на местни данъци и такса битови отпадъци

01.03.2013 15.13

Община Варна информира гражданите и фирмите, че през 2013 г. задълженията за местни данъци и такса битови отпадъци могат да се плащат само в специализираните за това места. Дванадесет каси са разположени на територията на район „Приморски” (бул. ”Генерал Колев” №92) и в сградата на Изчислителния център (бул.”Сливница” №191), с работно време от 09:00 до 17:00 часа. Две каси на площад „Мусала” с работно време от 09:00 до 17:00 часа. Седем каси, създадени със съвместните усилия на община Варна и „Браво инвестмънтс” ООД, разположени в район “Владислав Варненчик” – пазар „Кайсиева градина” (до „Еврофутбол”, между бл.215 и бл.217), в район “Владислав Варненчик” – ІІІ микрорайон, до паркинга, разположен северно до вх.6 на бл.302 (зад автобусната спирка срещу “Кауфланд”), в район “Младост” – ул. ”Под игото” и ул. ”Капитан Райчо”, до магазина за хранителни стоки, в район “Одесос” – ул. ”Цар Петър” и ул. ”Александър Рачински”, бул. ”Генерел Колев” – спирка “Нептун”, в район “Приморски” – ул. ”Роза” и ул. ”Ян Палах”, пазара срещу Палах център, в район “Аспарухово” – бул. ”Народни будители” №1 (срещу ОУ ”Христо Ботев”, до павилиона за продажба на карти за градски транспорт, зад автобусната спирка) и на централен кооперативен пазар. Работното време е всеки делничен ден от 8:30 до 19:00 часа, събота – от 09:00 до 12:00 часа.

„Браво инвестмънтс”ООД със свои сили и организация подпомага община Варна в дейността по инкасиране на дължимите суми за местни данъци и такси от граждани и фирми, задължени да ги заплащат по силата на ЗМДТ и на местната нормативна уредба на територията на община Варна. Задължените лица ще заплащат символична сума на фирмата за извършването на тази услуга. Пунктовете разполагат с актуална информация за всички данъчни задължения по ЗМДТ.

Друга възможност за заплащане на местните данъци и такса битови отпадъци е чрез пощенски запис или през банка.

Община Варна предоставя възможност на всички физически и юридически лица да проверят задълженията си онлайн, чрез официалната електронна страница на община Варна www.varna.bg. Чрез въвеждане на ЕГН/ЕИК и входящ номер и дата на подадена от лицето данъчна декларация могат да се правят проверки на цялостния данъчен статус на съответното лице – задължения за текущата 2013 година, непогасени задължения за предходни години, последни плащания и дати, както и справка за декларирани имоти и превозни средства, както и закрити партиди. След 04.03.2013 г. всички желаещи ще могат да разпечатат и годишните си съобщения.

Данъкът върху недвижимите имоти, данъкът върху превозните средства и таксата за битови отпадъци се заплащат на две равни вноски в следните срокове: до 30 юни и до 30 октомври. На предплатилите до 30 април за цялата година се прави отстъпка от 5 на сто. В резултат на създадените различни алтернативи и възможности за избор при заплащането на местни данъци и такси, очакваме опашките да намалеят и да съкратим времето за обслужване.

Днес+