Бирен бътерфлай и други нетрадиционни СПА процедури

3
Добави коментар
boreca6
boreca6

Бирен бътерфлай и други нетрадиционни СПА процедури

health.bg
01-03-2013

Ако традиционните масажи или СПА процедури ви изглеждат прекалено скучни, ето няколко нетрадиционни предложения за смели и широко скроени ентусиасти.

Масаж „Смело сърце”

В Израел се предлага специален вид масаж, състоящ се в разстилането на различни по размер и големина живи змии върху цялото тяло. Пълзенето на студенокръвните влечуги по кожата на човека се счита за изключително добра и ефективна терапия.

Макар мисълта за дузина змии, виещи се около вас, да звучи страховито, този релаксиращ способ дава отлични резултати.

Със своята тежест големите змии предизвикват масажиращ ефект, а пълзенето на по-малките видове по повърхността на тялото създава едно приятно, успокояващо и галещо усещане.

Този вид масаж обаче не е подходящ за хора със слаби нерви и лабилна психика.

Бирен бътерфлай

Бирариите в Чехия и Австрия предлагат едно нетрадиционно средство за борба с умората и натрупания стрес – плуване или просто накисване в басейн, пълен с бира.

Маята и хмелът, които се съдържат в кехлибарената течност, изобилстват от полезни съставки.

Доказано е, че баните с бира подобряват кръвообращението, облекчават напрежението в мускулите и помагат при редица кожни проблеми.

Вълшебното сено

В продължение на много векове пътешественици от цял свят са изминавали хиляди километри, за да стигнат до подножията на италианските Доломити.

Причината – сеното в тази част на Алпите има свойството да облекчава всякакви болки по тялото.

И до ден днешен в някои малки хотели в италианската провинция се предлага следната уникална СПА процедура. Клиентът се увива, при това доста стегнато, в завивка, напълнена със слама.

След това човекът се поставя във водно легло, което е затоплено до над 38 градуса по Целзий. Идеята е, че топлината отваря порите, за да може кожата да усвои максимално лековитите свойства на алпийската трева.  

СПА със супа

Японците определено имат увлечение към ексцентричното и т.нар. супени терапии не са изключение от правилото. В специализирани СПА центрове, преди да започне същинската част на масажа, клиентът се потапя във вана с формата на купа за супа, където „ври” един истински бульон от колаген и … пипер, чесън, зелен чай, червено вино и традиционното саке.

Макар тази комбинация да звучи доста нетрадиционно, нейните съставки ефективно подобряват кръвообращението, стимулират метаболизма и подхранват кожата.

бутони за социални мрежи