Цветовете на Dubai Miracle Garden

3
Добави коментар
kalojan
kalojan

Представяме ви Dubai Miracle Garden, отворила врати на празника на влюбените преди броени дни. Това е поредният проект- доказателство, че градските власти и предприемачите в Дубай се справят добре с превръщането му в най-атрактивния туристически град в света. Тази невероятна градина, разполагаща с цветя, които за първи път биват засаждани в района на Персийския залив, определено може да се нареди до Великолепните градини, с които вече сме ви срещали  в нашата рубрика.

Събираща на едно място повече от 45 милиона цветя, аранжирани в многообразие от спиращи дъха форми, вълшебната градина пленява с цветове и аромат сетивата на своите посетители. Вървейки през четирикилометровите пътечки, опасващи градината, ще се насладите на феерия от цветове, простиращи се на шир и на длъж докъдето ви видят очите.

По периметъра на градината се простира осемстотин метрова стена от цветя и именно с нея най-новата атракция на Дубай кандидатства за книгата на Гинес.

С килим от цветя и многобройни арки, изобилстващи от зеленина, Dubai Miracle Garden се простира не къде да е, а точно насред пустинята. Освен това, тя е зелена и в буквалния и в преносния смисъл: цялата тази растителност се поддържа чрез капково напояване, използващо отпадните води.

 

За всяка част от градината са предвидени различни проекти за хоризонтално и вертикално озеленяване: десетметрови цветни пирамиди,  водни басейни, пътечка, покритa с цветни чадърчета, които да пазят сянка, алеи с арки и ретро и съвременни коли, декорирани с цветя.

Предвидено е всеки сезон градината да придобива нов облик, тъй като ще се следват различни теми. Тепърва предстои засаждане на дървета по периметъра на градината, които да служат като естествен щит, предпазващ от ветровете.

Търговски обекти, ресторанти, магазини за сувенири, многоетажен паркинг и разсадници ще допълнят проекта във втората фаза от развитието му, работата по която ще започне в средата на 2013г.

Ако сте решили да посетите тази съвсем нова и любопитна дестинация, то трябва да знаете, че Miracle Garden са отворени за посетители от 9 сутринта до 9 вечерта до края на май, след което отварят врати отново чак през октомври, защото докато в Европа пролетта и лятото са сезоните, в които растенията виреят добре, то в пустинята, зимата е идеалното време за цветята, отглеждани на открито.

Вижте още красиви градини и покривни пространства: Красивата Lombard Street Жива градина върху покрива на кметството в Чикаго Великолепните градини Gardens by the bay, Singapore Цветовете на Dubay Miracle Garden Тайните градини на Ню Йорк Свежа покривна градина