Коафьорът Вили Боршукова за прическите на Оскарите » Красота

1
Добави коментар
svetla58
svetla58

Ето, че наградите на Оскар 2013 отминаха и вече можем да направим обзор на прическите, с които дефилираха дамите. Цветовете на косите основно бяха в нюанси от русо до шоколад. Но кои бяха най-впечатляващите прически?

Предлагаме ви коментара на професионалния коафьор Вили Боршукова за истински звездните прически, както и за издънките по време на последните награди Оскар. И едните, и другите могат да бъдат пример, съответно – положителен и отрицателен – за бъдещите абитуриентки, които се надяваме на заложат на истински стилния блясък.

Тази година превез взе една от най- стилните и елегантни дамски прически, при която косата е прибрана нежно в нисък или висок дискретен кок. За акцент или може би за закачливост бяха оставени кичури, леко завити на букли. При тази фризура може да се заложи на ефектни обеци, които да я допълнят. На кок заложиха Дженифър Лоурънс, Ейми Адамс, Наоми Уотс, Салма Хайек, Дженифър Гарнър, Никол Кидман и много други дами!

Едни от най-стилните дами на вечерта като Ан Хатауей, Чарлийз Терон, Холи Бери и Джейн Фонда бяха с къса прическа. Този тип прическа не е лесна за поддръжка и не отива на всяка дама. Но тези, които я избраха не сбъркаха. Оформена подходящо – на една страна и с дискретен обем, тя  подчертава обаятелните очи на актрисите.

Адел естествено не изневери на своя ретро стил и се появи с прическа от типа „Букли от 60-те”, при която косата е със средна дължина, като се залага на голям обем в горната част, а накрая с много едри букли. Мария Менонус беше акцентирала с кичур коса под формата на диадема, което й придаваше изящество и свежест.

Неустоими бяха звездите с прическа тип „звездни къдрици”, от която лъха много женственост, елегантност и сексапил. При нея косата е сресана на страничен път, пригладена до тила с помощта на стилизиращ продукт и накрая завършваща с подредени едри букли.

Лъскавата и права коса навява престиж и сериозност. На такава прическа тази година заложиха Сандра Бълок, Дженифър Анистън, Бритни Спиърс и Дженифър Хъдсън. Последните две постигнаха този ефект с помощта на удължаване на косата, чрез екстеншъни с марката Great Lengths.

Не липсваха и Hairdress – издънки, при които косата беше тотално забравена… Хелена Бонъм Картър и Кристен Стюарт са пример за лоши прически.