Ефикасна бабина рецепта за лечение на бронхит

2
Добави коментар
Galana
Galana

Ефикасна бабина рецепта за лечение на бронхит

Зимата все още ни притиска с огромното си сиво одеало и студа. И като странично действие на тези неприятности, идват болестите.

През зимата най-често страдаме от простудни, белодробни заболявания. А най-често става въпрос за възпаление на бронхите на белите дробове или известно ни още като бронхит. Неприятно състояние, което за дълго време може да ни изкара извън релси. То се проявява в две форми: остър и хроничен бронхит. Като начина на проявление на болеста зависи главно от начина на протичане и продължителността й.

Казваме, че бронхитът е хроничен, когато основни характеристики на болестта са кашлицата с отделяне на храчки, като периодът през годината е поне три месеца и то през две последователни години. Т.е. ако вие или детето почти през две седмици сте с диагноза бронхит и то не само през зимата, определено става въпрос за заболяване от хроничен характер и се налага дългосрочно лечение в санаториум. Другият вид – остър бронхит, е тогава, когато има кашлица и отделяне на храчки и продължава не повече от три седмици.

Предлагаме ви една билкова, ефикасна рецепта, която ще ви даде възможност да се възстановите и да дишате отново свободно. Това, което ви трябва са 30 гр меча пита, 20 гр лазаркиня и 20 гр Христов трън. Може да намерите в билковите дрогерии. След като приготвите така сместа, вземате по 3 супени лъжици и сварявате в литър вода, като оставяте да поври за около 15 минути. Отварата се прецежда и се пие преди ядене по 1 чаена чаша (може и подсладена).

Друга ефикасна рецепта изпиването на чаша смесени по равно сок от кромид лук и лимонов сок, супена лъжица мед и щипка сода бикарбонат. Пие се докато усетите желания от вас резултат.

Болиме.нет препоръчва и: