Разкриха реалните прототипи на героите от „Под прикритие”

1
Добави коментар

Най-добрият БГ сериал „Под прикритие” приключи, но зрителите не спират да се вълнуват от видяното. Ето малко инфо за реалните прототипи на героите от нашия живот

Най-яркият образ е Росен Гацов-Куката. Във филма Куката е бивш полицай, добре образован и обучен. После става силен и непоколебим бос на БГ мафия. В реалния живот Куката няма истински прототип, но за част от образа сценаристите са взаимствали елементи от убития Поли Пантев.

Куката прилича на Поли Пантев по религиозността

Поли Пантев бил много религиозен.  Всеки път, след като извършел убийство, ходел на църква, за да се моли. Куката също беше представен като религиозен.

Образът на Здравко Косъма също не копира дословно реален човек, но той много прилича на приближените на Георги Илиев шеф на ВИС – 2. Георги Илиев си е позволявал да се бъзика с тези младежи така, както и Куката правеше с Косъма.

Иво Андонов притежава качества като коварен и безскруполен. В реалния живот такъв е бандитът Таки. След като шефът на ВИС-2 Георги Илиев е убит, Христофорос Никос Аманатидис по прякор Таки слага ръка върху цялата организирана престъпност в страната.

Таки бил толкова нагъл, че успявал да принуди и хора с легален бизнес да му плащат. Таки тръгва от обикновен крадец на Люлин до голям бос на мафията.

Таки е вземал изключителни мерки за сигурност – одяло, под което минавал от входа на заведенията до колата, куфарчета – тапи със заглушители за мобилните устройства, а посетителите в дома му влизали, след като преминат през скенер.

В началото на сериала „Под прикритие“ Куката по същия начин използвал похвата с одялото.

Владимир Пенев успява да изгради образ на реално съществуащ полицай, писаха от „24 часа”. Това е комисар Валентин Цоновски.

Полицаят Eмил Попов  e потомствено ченге, родено през 1960 г. С отличие завършва Академията на МВР и започва работа в криминалния сектор в София. Емил Попов е принципен и изключително коректен служител. Той е забелязан от неговите началници и успява де се издигне в йерархията.

Владо Пенев – Емил Попов успява да залови престъпника Петър Туджаров – Джаро. За това постижение е повишен от инспектор в началник на дирекцията.

Попов е женен, но е разделен с неговата съпруга. Баща е на една дъщеря. Владимир Пенев влиза в този образ от самото начало на сериала.

Той е имал щастието да се запознае лично с протопита си комисар Валентин Цоновски през миналия месец февруари.

Калинка Петрова

сподели бутон